Bantad surfplatta

Surfplattan Huawei S7 i test

Huawei S7 har allt på pappret, men i verkligheten når den inte riktigt ända fram.

Publicerad:

8 feb 2011 - 11:04

Uppdaterad:

8 feb 2011 - 11:04

Huawei S7 har Android 2.1 som system. Man har anpassat startskärmen så att det i underkanten ligger fem flikar för exempelvis webb och underhållning. Varje flik har två olika skärmar som du växlar mellan genom att dra i sidled. Men om du inte använder flikarna och bara drar med fingret i sidled från startskärm kommer du till dessa i alla fall. Man kan säga att det är tio startskärmar men flikarna fungerar som genvägar för att inte behöva svepa så febrilt med fingret.

Bortsett från detta har Huawei inte gjort några större förändringar av Android 2.1. S7 klarar bra att driva systemet, det flyter på som det ska och det går bra att spela favoritspelet Angry Birds och andra spel som börjar hacka på androidenheter med sämre prestanda.

Skärmen är okej men inte bra, den är inte så skarp som den borde, och känns en aning blek. Känsligheten när man pekar är också okej, men den tillhör inte toppskiktet. Det finns stöd för multitouch i S7 så det går bra att zooma med hjälp av tummen och pekfingret.

Bredvid skärmen till vänster om du håller den i liggande läge finns tre knappar för hem, meny och tillbaka. Dessa ligger inuti plasten vid sidan av skärmen och du måste trycka till rejält för att de ska reagera, inte särskilt smidigt att blanda sådana knappar med pekskärm. På andra sidan skärmen finns två lurknappar av samma typ, mellan dem finns en fyrkantig knapp som fungerar som både styrkula och enter-knapp, tyvärr är den hopplöst okänslig och det leder till en hel del irritation.

På baksidan sitter en plåt som skyddar batteri och simkort och infällt finns även ett stöd som gör att du kan ställa S7 på bordet. Det har två lägen, mellanläget tappar den lätt men stannar i det mest nedfällda läget som är bra om du vill ha den på bordet intill dig. Det fungerar bra att styra den via pekskärmen när du använder stället. Men vill du använda knapparna på sidan måste du ta tag i plattan för att kunna utföra det hårda trycket som krävs. Inte helt genomtänkt. Jag saknar även en fysisk knapp för att söka.

S7 går att använda som telefon tack vare platsen för sim-kort. Om du använder den som högtalartelefon låter det lite burkigt och bråkigt, men du hör utan problem vad som sägs.

Huawei S7 klarar det mesta, men den gör det utan att glänsa. Det största problemet tycker jag är den bristande kvaliteten på skärmen. Den känns också lite klumpig på grund av att den är ganska tung och att knapparna på sidan kräver så pass hårt tryck för att reagera, lite osmidig helt enkelt.

Frågor & svar

Hur är den som mediespelare?

Filmstödet är okej, den spelar de flesta filmer jag testkör utom xvid-rullen. Den har också bra ljud, något som märks när man använder den som musikspelare.

Får den plats i fickan?

Ja, om du har stora fickor. Den är ganska långsmal och kan glida ned i en innerficka på jackan, men räkna med att du kommer att gå lite snett efter en stund för den är inte lätt som en vanlig telefon.

Hur är pekskärmen?

Den är inte av högsta kvalitet och det leder till en del feltryckningar som inte borde få förekomma.

 

Aktuellt just nu

 • Snygg – men i tröttaste laget

  På papperet ser surfplattan Galaxy Tab A ut att ha det som krävs för att kunna bli hela familjens nya kelgris. Synd bara att Samsung inte har lagt mer krut på prestandan.

  19 aug 2015 - 13:56
 • Med hopp för framtiden

  Lumia 640 XL LTE är en stark kombination av maffig skärmyta, stabil mjukvara och bra pris. Men med Windows 10 runt hörnet känns det inte riktigt som att 5,7-tummaren når sin fulla potential just nu.

  18 aug 2015 - 15:02
 • Ny telefon med gammalt namn

  Det hör till ovanligheterna att man gör en helt ny telefon och ger den ett gammalt namn.

  17 aug 2015 - 16:59

Missa inte

Hetaste apparna

 • Dubbelt prisvärt

  P8 Lite från Huawei hör till P8-familjen, men är inte dyr. Trots det erbjuder den en del saker få andra kan.

  11 jul 2015 - 08:01
 • Lyckas med lite

  En 4G-mobil med den senaste versionen av Google Android. LG Spirit är en spännande utmanare.

  10 jul 2015 - 06:28
 • Legendarisk nykomling

  Moto X är annorlunda på många sätt. När vissa tillverkares Androidanpassningar kan irritera känns Motorolas nästan mer Android och Google än Android självt.

  1 jul 2015 - 11:38

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.