Smarta hemmet

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

 • Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

Bantad surfplatta

Surfplattan Huawei S7 i test

Huawei S7 har allt på pappret, men i verkligheten når den inte riktigt ända fram.

Publicerad:

8 feb 2011 - 11:04

Uppdaterad:

8 feb 2011 - 11:04

Huawei S7 har Android 2.1 som system. Man har anpassat startskärmen så att det i underkanten ligger fem flikar för exempelvis webb och underhållning. Varje flik har två olika skärmar som du växlar mellan genom att dra i sidled. Men om du inte använder flikarna och bara drar med fingret i sidled från startskärm kommer du till dessa i alla fall. Man kan säga att det är tio startskärmar men flikarna fungerar som genvägar för att inte behöva svepa så febrilt med fingret.

Bortsett från detta har Huawei inte gjort några större förändringar av Android 2.1. S7 klarar bra att driva systemet, det flyter på som det ska och det går bra att spela favoritspelet Angry Birds och andra spel som börjar hacka på androidenheter med sämre prestanda.

Skärmen är okej men inte bra, den är inte så skarp som den borde, och känns en aning blek. Känsligheten när man pekar är också okej, men den tillhör inte toppskiktet. Det finns stöd för multitouch i S7 så det går bra att zooma med hjälp av tummen och pekfingret.

Bredvid skärmen till vänster om du håller den i liggande läge finns tre knappar för hem, meny och tillbaka. Dessa ligger inuti plasten vid sidan av skärmen och du måste trycka till rejält för att de ska reagera, inte särskilt smidigt att blanda sådana knappar med pekskärm. På andra sidan skärmen finns två lurknappar av samma typ, mellan dem finns en fyrkantig knapp som fungerar som både styrkula och enter-knapp, tyvärr är den hopplöst okänslig och det leder till en hel del irritation.

På baksidan sitter en plåt som skyddar batteri och simkort och infällt finns även ett stöd som gör att du kan ställa S7 på bordet. Det har två lägen, mellanläget tappar den lätt men stannar i det mest nedfällda läget som är bra om du vill ha den på bordet intill dig. Det fungerar bra att styra den via pekskärmen när du använder stället. Men vill du använda knapparna på sidan måste du ta tag i plattan för att kunna utföra det hårda trycket som krävs. Inte helt genomtänkt. Jag saknar även en fysisk knapp för att söka.

S7 går att använda som telefon tack vare platsen för sim-kort. Om du använder den som högtalartelefon låter det lite burkigt och bråkigt, men du hör utan problem vad som sägs.

Huawei S7 klarar det mesta, men den gör det utan att glänsa. Det största problemet tycker jag är den bristande kvaliteten på skärmen. Den känns också lite klumpig på grund av att den är ganska tung och att knapparna på sidan kräver så pass hårt tryck för att reagera, lite osmidig helt enkelt.

Frågor & svar

Hur är den som mediespelare?

Filmstödet är okej, den spelar de flesta filmer jag testkör utom xvid-rullen. Den har också bra ljud, något som märks när man använder den som musikspelare.

Får den plats i fickan?

Ja, om du har stora fickor. Den är ganska långsmal och kan glida ned i en innerficka på jackan, men räkna med att du kommer att gå lite snett efter en stund för den är inte lätt som en vanlig telefon.

Hur är pekskärmen?

Den är inte av högsta kvalitet och det leder till en del feltryckningar som inte borde få förekomma.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Generös jätte

  Vill du ha en mobil med riktigt stor skärm är det här ett av de bästa alternativen just nu.

  16 sep 2016 - 10:15
 • Budgetband med begränsningar

  När Xiaomi tar ett steg upp i prisklass måste man bli lite mer överseende med begränsningarna i deras aktivitetsarmband.

  14 sep 2016 - 08:41
 • Bantad budget

  Här har Sony skalat bort nästan allt från en redan relativt anonym mobil. Så vi undersöker vad som egentligen blir kvar.

  12 sep 2016 - 09:37

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Minne i motvind

  I Iphone och Ipad finns ingen möjlighet att utöka lagringen med minneskort, men med Ixpand kämpar Sandisk för att ge alternativ.

  9 sep 2016 - 10:10
 • För den förvirrade prylägaren

  Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  8 sep 2016 - 11:29
 • Första mobilen med värmekamera

  Den här mobilen är först med inbyggd värmekamera och låter oss upptäcka en ny värld.

  7 sep 2016 - 08:33
 • Bitlock

  Du ska dels kunna låsa upp cykellåset med mobilen, men även ge andra tillgång till din cykel. Det fungerar nästan som tänkt.

  5 sep 2016 - 17:25
 • Smartare än den ser ut

  Relativt liten, smidig och snabb. Det är den första känslan man har efter att ha använt Honor 8 ett tag. Men efter ytterligare ett tag upptäcker man att det finns mer som döljer sig under ytan.

  31 aug 2016 - 07:31
 • Betydligt bättre

  Med Note 7 som nu gör comeback i Sverige och Europa vill Samsung göra mobilen för den som måste ha det bästa. Den lyckas med det mesta.

  23 aug 2016 - 12:15
 • Plattan som lägger sig platt

  Tangentbordsstället är inte väl konstruerat. Det är synd, för i övrigt imponerar Huawei Matebook.

  19 aug 2016 - 13:12
 • Toppkvalitet till halva priset

  Det är telefoner som denna som gör att man undrar om man inte blir svindlad av tillverkare som Samsung och Apple.

  8 aug 2016 - 09:29
 • Snyggt förpackad mellanmjölk

  Det är egentligen ingenting som är direkt fel med Xperia XA, men det finns heller inget som verkligen fångar en, utöver att den är riktigt snygg.

  5 aug 2016 - 16:23

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!