Uppdatera din Windows Phone-mobil

Mango är på väg till Sverige

Svenska Windows Phone-ägare har väntat på det här ögonblicket länge. Dagen då Mango-uppdateringen, som tar bort alla begränsningar i det mobila operativsystemet, dyker upp i Sverige. Och nu är den på väg ut till användare över hela världen.

Publicerad:

27 sep 2011 - 19:19

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

Nu händer det. Alla ni som gått och väntat på Mango-uppdateringen av Windows Phone kan äntligen luta er tillbaka och slappna av, Microsoft meddelade precis att uppdateringen börjat skickas ut till Windows Phone-ägare världen över. När det är din tur får du ett meddelande i din mobil, och du laddar sedan ner uppdateringen via Zune-klienten, se till att du har den senaste versionen av klienten.

Mango-uppdateringen, eller Windows Phone 7.5 som den också heter, är en efterlängtad uppdatering bland svenska användare eftersom den ger full tillgång till mobiltelefonen. Det mobila operativsystemet har hittills varit begränsat för alla utanför USA men nu kommer du bland annat kunna köpa appar, få Xbox-integrering, multitaska och dessutom får du ett menysystem som är på svenska.

Misströsta inte om uppdateringen inte dyker upp med en gång. Utrullningen påbörjas idag och inom en vecka ska 10 procent av Windows Phone-användarna ha fått den, veckan därpå är planen att Mango ska ha nått ut till 25 procent och därefter, om allt går som det ska, lägger Microsoft i sista växeln. Det kan ta upp till fyra veckor för vissa. Anledningen uppges vara att företaget snabbt vill kunna isolera och fixa eventuella problem som uppstår på vägen. Kika här om du vill hålla koll på hur det går för dem: http://mango.microsoft.com/windowsphone/en-us/features/update-schedules.aspx.

Medan du väntar tycker jag du ska passa på att kolla in den uppdaterade webb-versionen av Marketplace som du hittar här: http://www.windowsphone.com/sv-SE/marketplace.

.

.

 

.