Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Uppdatera din Windows Phone-mobil

Mango är på väg till Sverige

Svenska Windows Phone-ägare har väntat på det här ögonblicket länge. Dagen då Mango-uppdateringen, som tar bort alla begränsningar i det mobila operativsystemet, dyker upp i Sverige. Och nu är den på väg ut till användare över hela världen.

Publicerad:

27 sep 2011 - 19:19

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

Nu händer det. Alla ni som gått och väntat på Mango-uppdateringen av Windows Phone kan äntligen luta er tillbaka och slappna av, Microsoft meddelade precis att uppdateringen börjat skickas ut till Windows Phone-ägare världen över. När det är din tur får du ett meddelande i din mobil, och du laddar sedan ner uppdateringen via Zune-klienten, se till att du har den senaste versionen av klienten.

Mango-uppdateringen, eller Windows Phone 7.5 som den också heter, är en efterlängtad uppdatering bland svenska användare eftersom den ger full tillgång till mobiltelefonen. Det mobila operativsystemet har hittills varit begränsat för alla utanför USA men nu kommer du bland annat kunna köpa appar, få Xbox-integrering, multitaska och dessutom får du ett menysystem som är på svenska.

Misströsta inte om uppdateringen inte dyker upp med en gång. Utrullningen påbörjas idag och inom en vecka ska 10 procent av Windows Phone-användarna ha fått den, veckan därpå är planen att Mango ska ha nått ut till 25 procent och därefter, om allt går som det ska, lägger Microsoft i sista växeln. Det kan ta upp till fyra veckor för vissa. Anledningen uppges vara att företaget snabbt vill kunna isolera och fixa eventuella problem som uppstår på vägen. Kika här om du vill hålla koll på hur det går för dem: http://mango.microsoft.com/windowsphone/en-us/features/update-schedules.aspx.

Medan du väntar tycker jag du ska passa på att kolla in den uppdaterade webb-versionen av Marketplace som du hittar här: http://www.windowsphone.com/sv-SE/marketplace.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Tips & tricks

  Dagens toppmodeller har många funktioner, ja så många att det är svårt att hålla reda på alla. Här tipsar vi om smarta funktioner i LG G4, men många av dem finns även i äldre och billigare LG-mobiler.

  26 apr 2016 - 12:00
 • Tips & Tricks

  Vill kidsen spela spel på din mobil eller platta? Om du har en Android-enhet är det faktiskt väldigt enkelt att se till så att de inte råkar göra några dumheter. Vi tipsar även om hur du gör till Ios och Windows Phone.

  27 jan 2016 - 12:01
 • Matiga tips

  Ofta tittar vi på allmänna tips och tricks för ett system eller annat. Idag zoomar vi in på några specialfunktioner som kan hittas i Huaweis telefoner.

  18 nov 2015 - 11:51

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Precis som du vill ha Android

  Med hemskärmsappar, så kallade launchers, kan du anpassa din Android så att den ser ut och beter sig precis som du vill ha den.

  22 aug 2014 - 11:31
 • Tips och tricks

  Offlinekartor i Apple Maps, låna böcker i mobilen, hur du fixar biljetterna till Passbook och lite batterispartips är vad vi har att lära dig som Ios-användare idag.

  11 jul 2014 - 11:46
 • Tips & tricks

  Eftersom Apple själva har kontrollen över telefoner och datorer och då både programmen och hårdvaran har de stora möjligheter att få prylarna att fungera bra ihop. Säger de själva i alla fall. Vi kollar in vad din Iphone och din Mac kan göra tillsammans.

  9 jul 2014 - 11:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!