Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Semesterappar

Mobilen som reseguide

Din mobiltelefon kan vara både din bästa och din sämsta vän under resan. Vi hjälper dig att avväpna den så att du inte åker på en ekonomisk smäll, och förklarar samtidigt hur du gör den till en ultimat reseguide.

Publicerad:

11 jun 2012 - 14:48

Uppdaterad:

7 jan 2014 - 14:04

Mobiltelefonen är din bästa resekompis, du kan få extremt mycket hjälp av den under resans gång. 

Men för många är den också den värsta kompisen. Den största farhågan är så klart att få hem en telefonräkning med en gigantisk summa på när du kommer hem till Sverige. Men har du bara stängt av 3G (internet) och inte ringer eller tar emot några samtal under din utlandsvistelse är det ingen fara. Glöm heller inte att ringa och stänga av din röstbrevlåda, för samtal som spelas in där under utlandsresan är det du som betalar.

Koppla upp trådlöst

För att kunna använda internet i telefonen kostnadsfritt kan du istället koppla upp dig på trådlösa nätverk och på så sätt låna någon annan persons internet. Vissa caféer, hotell och liknande låser sina trådlösa nätverk och kräver att du betalar för att få en kod, men det finns flera som faktiskt är öppna och då kostar det inget att koppla upp sig på dem och använda deras internet i telefonen.

Väl uppkopplad kan du exempelvis ringa hem gratis över Skype, ladda ner appar eller låta de appar som behöver komma åt internet göra det så att de fungerar korrekt och uppdateras. Kartappar kräver exempelvis ofta internet. Vill du se var du befinner dig måste du alltså koppla upp dig mot ett trådlöst öppet nätverk och låta appen arbeta. Men det absolut bästa är såklart att ladda ner kartor som du kan använda även utan uppkoppling.

Ladda ner appar

Mobiltelefonen kan med andra ord, rätt inställd och rätt förberedd, vara en riktigt god vän under resan. Du kan till exempel använda en översättningsapp för att få hjälp med språket, en valutakonverterare för att snabbt ta reda på vad en pryl kostar i svenska kronor, boka hotell direkt i mobilen, kolla upp flygresor, ringa hem gratis eller ta reda på vad lokalbefolkningen anser är den bästa restaurangen i området via sociala tjänster.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Tips & tricks

  Dagens toppmodeller har många funktioner, ja så många att det är svårt att hålla reda på alla. Här tipsar vi om smarta funktioner i LG G4, men många av dem finns även i äldre och billigare LG-mobiler.

  26 apr 2016 - 12:00
 • Tips & Tricks

  Vill kidsen spela spel på din mobil eller platta? Om du har en Android-enhet är det faktiskt väldigt enkelt att se till så att de inte råkar göra några dumheter. Vi tipsar även om hur du gör till Ios och Windows Phone.

  27 jan 2016 - 12:01
 • Matiga tips

  Ofta tittar vi på allmänna tips och tricks för ett system eller annat. Idag zoomar vi in på några specialfunktioner som kan hittas i Huaweis telefoner.

  18 nov 2015 - 11:51

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Precis som du vill ha Android

  Med hemskärmsappar, så kallade launchers, kan du anpassa din Android så att den ser ut och beter sig precis som du vill ha den.

  22 aug 2014 - 11:31
 • Tips och tricks

  Offlinekartor i Apple Maps, låna böcker i mobilen, hur du fixar biljetterna till Passbook och lite batterispartips är vad vi har att lära dig som Ios-användare idag.

  11 jul 2014 - 11:46
 • Tips & tricks

  Eftersom Apple själva har kontrollen över telefoner och datorer och då både programmen och hårdvaran har de stora möjligheter att få prylarna att fungera bra ihop. Säger de själva i alla fall. Vi kollar in vad din Iphone och din Mac kan göra tillsammans.

  9 jul 2014 - 11:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!