Frågor och svar

Samsung svarade på läsarnas frågor

Samsung har chattat med Mobils läsare. Från Samsung deltog Michael Alström, produktchef mobiltelefoner och 4g, Andreas Norberg, teknisk chef mobiltelefoner och Johan Larsson, nordisk produktchef för telekom. Läs chatten i sin helhet här.

Publicerad:

12 maj 2011 - 16:48

Uppdaterad:

12 maj 2011 - 16:48

Carl: Hej. Är väldigt sugen på Galaxy S2. När släpps nästa modell med NFC och är det något mer än just det som kommer skilja modellerna åt?

Samsung: Galaxy S II med NFC kommer i sommar. Den nya modellen kommer att något tjockare, i övrigt har den samma funktionalitet.

Gabbe: Finns det någon nackdel att köpa en Galaxy S2 i USA? Exempelvis problem med att uppdatera telefonen i framtiden i Sverige eller att få svenskt tangentbord eller språkstöd vid sms-skrivande och så vidare?

Samsung: Ja. Mjukvaran i de modeller som säljs i Norden är verifierade för de nordiska operatörerna. Har du köpt en telefon utomlands kan det därför finnas funktionalitet som påverkas. Uppdaterar du en telefon som köpts utomlands så får du det landets nya mjukvara och inte den som gäller för Norden.

Jonas: SGS II, hur väl håller batteriet vid användande av GPS? Använder RunKeeper på joggingrundan och på min nuvarande telefon räcker batteriet i två timmar. Klarar er lur med högre mAh och "snåla" gingerbread att mäta en maraton-distans?

Samsung: Det beror på hur snabbt du springer ett maraton. :-) Håller du en lagom bra hastighet så ska det inte vara några problem.

David: Kommer ni att uppdatera samsung spica?

Samsung: Spica har fått en uppgradering till Android 2.1, och i dagsläget finns inga planer på att uppgradera den ytterligare.

Jonas: Har ni någon tålig android-lur på gång? Någon som kan konkurrera med moto defy..

Samsung: Hej, vi kan tyvärr inte kommentera framtida produkter.

Asse: Hej! Jag undrar över uppdateringen till Samsung Galaxy S. Från 2.2 till 2.3 Den skulle tydligen gå att få tag i någon gång under april men än under maj månad verkar det inte ha släppts. När kommer det på riktigt ut, var finner man info om att den kommit ut och hur skall man gå tillväga för att utföra uppdateringen? Sedan en sidofråga, när man väl uppdaterar, kommer mobilen påverkas så att den blir som fabriksny eller kommer enbart uppdateringen ske utan att saker man ordnat med mobilen att försvinna? Tacksam för svar!

Samsung: Hej, uppgraderingen för Galaxy S utan koppling till specifika operatörer finns idag tillgänglig via Samsung Kies. Du hittar Samsung Kies på vår hemsida för nedladdning och installation. Om du har en Galaxy S som är kopplad till en specifik operatör så kommer du få information om när uppgraderingen finns tillgänglig via Samsung Sveriges Facebook-sida, www.facebook.com/samsungsverige

Robban: Hoi! Kommer galaxy 2s att vara uppgraderbar till android v 2,4 (Ice cream sandwich) i höst eller när det nu kommer?

Samsung: Vi kommer självklart titta på möjligheterna att uppgradera Galaxy S II till Ice cream.

Carl: Jag undrar om det kommer någon uppdatering snart till Galaxy Tab 7"

Samsung: Hej, vi utreder möjligheterna att uppdatera Galaxy Tab till 2.3. Håll utkik på Facebook - Samsung Sverige.

johannes: hej. tävlingen ni på samsung har anordnat som heter bigbanggalaxy är helt fenomenal.

Samsung: Hej, vad kul att du tycker det! Följ gärna tävlingen på www.facebook.com/bigbanggalaxy

Gabbe: 1: Kommer det att släppas olika varianter av Galaxy S2 inom den närmaste tiden? Vad skiljer i så fall dessa åt? 2: När kommer NFC-stöd till Galaxy S2? 3: Om man köper en Galaxy S2 på torsdag kommer den i framtiden kunna stödja NFC? 4: Hur förutspår ni utvecklingen i Sverige och utomlands inom det närmaste året avseende tjänster som kommer att implementera NFC. 5: Kommer det att komma OTA-uppdateringar till Galaxy S2 eller kommer det enda sättet att uppdatera sin telefon vara genom Kies?

Samsung: Hej Gabbe. 1. Ja, två versioner. En med NFC och en utan NFC. 2. I sommar. 3. Nej, den kräver ett NFC-chip. 4. I framtiden kommer det tjänster för NFC. Här på Samsung använder vi exempelvis NFC i våra visitkort för att enkelt kunna föra över kontaktuppgifter till telefonen. 5. Ja. Båda varianterna kommer att finnas.

Sam: Kommer Samsung galaxy gio att få Adobe Flash player? Kommer man kunna ladda ner den från android market senare?

Samsung: Hej Sam. Just Galaxy Gio har inte stöd för Adobe Flash Player. Däremot stödjer exempelvis Galaxy S, Galaxy S II och Nexus S Adobe Flash Player 10.2.

phonegeek: Vad är skillnaden mellan galaxy s och galaxy s2 för utom skörmen processorn och kameran. Är de lönt och uppdatera upp sig elr ska man hålla kvar sig vid i9000

Samsung: Hej. Både Galaxy S och Galaxy S II är jättefina telefoner. Vill du ha en större skärm, tunnare design och snabbare processor är Galaxy S II ett bra val. /Andreas

Julius: Ungefär när kommer ni komma med en 3d-mobil?

Samsung: Hej Julius. Dessvärre kan vi inte kommentera framtida produkter.

Kong: Hej! Kommer man att kunna uppgradera Galaxy S till TouchWiz 4.0?

Samsung: Hej Kong! I dagsläget finns inga planer på att uppdatera gränssnittet i Galaxy S.

Stefan: Hej efter att jag har uppdaterat min mobil till gingerbreda o har gjort en återställning så har börjat min batteri inte hålat så mycket, och går man in på batterianvändning så ser man att det Android OS som suger mest batteri hjälp

Samsung: Hej Stefan. Kontakta gärna Samsungs kundtjänst 0771-SAMSUNG

Martin: Hej, jag undrar när man kommer att kunna köpa tillbehören MHL-HDMI adaptern samt adaptern för att kunna koppla in ett vanligt usb minne till Samsung Galaxy S2?

Samsung: Hej Martin. MHL-HDMI adaptern finns tillgänglig nu och usb-adaptern finns tillgänglig i juni./Johan

Ioannis: Kommer S2:an få Android 3.0 när den väl släpps? Tack

Samsung: Hej! Galaxy S II kommer inte att få Android 3.0, eftersom det operativsystemet är designat för surfplattor. Vi kommer självklart att titta på andra uppdateringar för Galaxy S II. /Andreas

Gregg: Kommer Galaxy sII med NFC även som variant med 32GB?

Samsung: Hej Gregg. Det finns ingen plan på det i dagsläget. Vill du ha mer minne kan du köpa till ett microSD-kort /Michael

Johan: Hej Samsung Kommer Galaxy S II komma i andra färger?

Samsung: Hej Johan. Ingenting är klart i dagsläget, men vi utvärderar naturligtvis andra färgalternativ också. // Andreas

Oskar: Hej När kommer det en uppdatering till Galaxy Tab och vilken version av Android blir det? Hälsar Oskar

Samsung: Hej Oskar, se tidigare svar. /Michael

David: Jag undrar varför ni inte har högre upplösning på samsung galaxy s2?

Samsung: Hej, gå gärna in i en butik och titta på Galaxy S II. Med SuperAmoled plus-teknologin behövs inte en hög ppi (pixles per inch) för att få en fantastiskt klar och tydlig bild.

Erik: När kommer Samsung Galaxy S att uppdateras till Android 2.3 och kommer den att få den senaste versionen av Android 2.3 (2.3.4) ?

Samsung: Hej! Se tidigare svar om när uppgraderingen sker. Uppgraderingen som finns i dag är Android 2.3.3.

Ante: Hej, när kommer galaxy s2 med NFC släppas i sverige? svara gärna mer exakt än i sommar... / Ante

Samsung: Hej Ante. Se tidigare svar!

Janne: Någon ny mobil med fysiskt qwerty på G?

Samsung: Hej! Vi kan tyvärr inte kommentera framtida produkter.

Tom: Hej! Jag har en samsung galaxy s och jag saknar ett mejlprogram där jag kan spara mejl i mappar så att dom finns kvar i telefonen, hur gör jag?

Samsung: Hej Tom. Uppgradera din Galaxy S till den senaste mjukvaran via Samsung Kies, så har du den funktionaliteten. Se information om uppgradering i tidigare svar.

Mathias Wiemann: Mer exakt när kommer den Samsung Galaxy SII version med NFC-stöd att släppas i Sverige?

Samsung: Hej Mathias! Se tidigare svar på denna frågan.

tompa: I Windowsvärlden får det väl anses som en självklarhet att ha ett säkerhetspaket installerat med virusskydd och brandvägg mm. Men hur ser ni på nödvändigheten att ha ett säkerhetspaket installerat i smartphones/surfplattor? Blir enheterna sega när dessa körs i bakgrunden? Vill ni rekommendera något/några av säkerhetspaketen?

Samsung: Hej Tompa. Samsung tycker att det är mycket viktigt med säkerhet. Galaxy S II har ett mycket bra stöd för säkerhetslösningar för företag. Vi har samarbetat med bl a Cisco, Sybase och SAP för att säkerställa att deras säkerhetslösningar fungerar i Galaxy S II och Galaxy S. Dessa har också stöd för hårdvarukryptering, vilket innebär att telefonernas prestanda inte påverkas. Vad gäller antivirusprogram är det upp till dig att välja vad som passar dig bäst! /Andreas

Milano: Hej, när man väl uppdaterar sin Samsung Galaxy S genom Samsung Kies, kommer mobilen påverkas så att den blir som fabriksny eller kommer enbart uppdateringen ske utan att saker man ordnat med mobilen att försvinna? Eller är det bara att köra på med uppdateringen utan att vara orolig för att det man anpassat mobilen efter försvinner? Tack på förhand!

Samsung: Hej Milano. Ingen information i telefonen försvinner, men de genvägar du manuellt har lagt på startskärmen försvinner. Du får helt enkelt lägga tillbaka genvägarna igen. /Andreas

Milano: Hej, när man väl uppdaterar sin Samsung Galaxy S genom Samsung Kies, kommer mobilen påverkas så att den blir som fabriksny eller kommer enbart uppdateringen ske utan att saker man ordnat med mobilen att försvinna? Eller är det bara att köra på med uppdateringen utan att vara orolig för att det man anpassat mobilen efter försvinner? Tack på förhand!

Samsung: Hej Milano. Ingen information i telefonen försvinner, men de genvägar du manuellt har lagt på startskärmen försvinner. Du får helt enkelt lägga tillbaka genvägarna igen. /Andreas

Andreas: Hej. S2 och den som släpps senare, kommer det vara några andra skillnader på lurarna än nfc-chipet? Planerar att köpa S2 men bör jag vänta om den andra är "bättre"?

Samsung: Hej Andreas. Skillnaden mellan telefonerna är att Galaxy S II med NFC är något tjockare. Förutom NFC-funktionaliteten är det samma produkt! Michael

Henrik: På GSMarena.com har jag sett att Samsung släppt flera pekskärmsmobiler med fysiskt tangentbord, men väldigt få av dessa har dykt upp i Sverige. Varför släpper ni inte fler qwerty-mobiler i Sverige? Både såna modeller där qwertyt är synligt hela tiden, och där det "slajdas" ut åt sidan, eller till och med nedåt (som på Samsung Flight, se den bifogade länken). http://www.gsmarena.com/samsung_a797_flight-pictures-3011.php

Samsung: Hej Henrik. Vi utvärderar hela tiden våra kommande modeller. Så vem vet vad som kommer i framtiden? I dagsläget har vi en modell, Galaxy 551, som just nu har Android 2.2 men som kommer uppgraderas till 2.3 senare i sommar. /Andreas

Ulrika: Vid lanseringen av Galaxy S2 uppgav Samsung att den skulle ha NFC-stöd. Varför blev det inte så? Finns det fler negativa förändringar än NFC nu när telefonen släpps? När levereras den kommande telefonen fr Samsung som har NFC-stöd? Vad kommer att skilja den luren från S2:an? Har väntat i evigheter på S2 och känner mig nu besviken på att NFC inte levereras...

Samsung: Hej Ulrika. Galaxy S II utan NFC har säljstart idag. Intresset för Galaxy S II är så stort, så vi vill göra den tillgänglig på den nordiska marknaden så tidigt som möjligt. Norden är därmed en av de första marknaderna i världen som lanserar Galaxy S II. /Andreas

Christian: Vad är NFC som alla pratar om??

Samsung: Hej Christian. NFC står för Near Field Communication och är en teknik på frammarsch. I dagsläget finns det inte så många tjänster med NFC, men bland annat så skulle tekniken kunna användas för att exempelvis betala i affärer./Michael

Ivan: När kommer Galaxy tab 10.1 till Sverige och vad kommer priset hamna på UNGEFÄR?

Samsung: Hej Ivan. I dagsläget finns inget bestämt datum för lanseringen av Galaxy Tab 10.1. Håll utkik efter nyheter på Samsungs hemsida eller Samsung Sveriges Facebook-sida. //Andreas

Mark: När kan vi förvänta oss mobiler från Samsung som har en batteritid på ett par dagar trots hårt användande?

Samsung: Hej Mark. Galaxy S II har en kapacitet på 1650 mAh. I och med att skärmarna blir större och processorhastigheten blir högre konsumerar telefonen också mer batteri. Vår telefon Xcover har en batteritid på 60 dagar, men då har den i sin tur en långsammare processor och mindre skärm jämfört med våra smartphones. Allt beror på hur du använder din telefon, och vilka behov du har. // Michael

Carl: Hej! Jag funderar på att köpa en galaxy ace, och tänkte bara höra om det finns nån planerad uppdatering till android 2,3 och sedan vidare uppåt. Och så vill jag väll bara höra att det är en värdig telefon i sin pris klass också ;)

Samsung: Hej Carl. Vi ser över möjligheterna att uppgradera Galaxy Ace till 2.3. Håll utkik på Samsung Sveriges Facebook-sida! //Andreas

Carl: Hej igen! Glömde i all iver bort att fråga hurvida galaxy ace har reptålig skärm, på Gorilla glass hemsida finns den med bland telefonerna som har, men det står inte med på hemsidor som säljer telefonen, och har inte sett nått på samsungs hemsida. Reptåligt glas Ja eller nej?

Samsung: Hej Carl. Ja, Galaxy Ace har en reptålig skärm. /Michael

Sören: Samsungs Androider har åtminstone till nu haft tidstyrningen för enhetslåset integrerat med displaysläckaren, d.v.s. släcker man displayen låser man telefonen hur kort tid den än varit upplåst.. Är detta ändarat nu, så att man liksom på Androider av andra fabrikat kan välja t.ex. 15 min fördröjning på enhetslåset.

Samsung: Hej Sören. Det stämmer. Vi ser just nu över möjligheten att justera detta, men vi kan inte exakt säga när en eventuell ändring införs. /Andreas

Patrick: Vad har SII för batteritid vid normalt bruk? Med normalt menar jag att lite surfande, syncande osv. Måste den laddas varje natt som alla andra?

Samsung: Hej Patrick. Jag anser mig själv vara en heavy-user (har mejlen igång konstant, surfar och är aktiv på de sociala nätverken) och för mig håller batteriet i cirka två dagar. Om du inte använder mobilen lika mycket som jag, så kommer batteriet att hålla mycket längre. Upp till 30 dygn. //Andreas

Cygni: När kommer MeeGo-luren?

Samsung: Hej Cygni. I dagsläget finns inga planer för operativsystemet MeeGo. /Andreas

android: Hej varför är ni på samsung dåliga på att uppdatera era telefoner.. Jag hade en samsung mobil men nu har jag bytt, tänker aldrig köpa en samsung till om ni inte ändrar er och updaterar era android mobiler till dom senaste versionerna... skärpning samsung annars kommer ni förlorar många kunder till iphone htc eller sony ericsson. Sony ericsson börjar nu hjälpa kunder med att öppna bootloadern mycket bra. Ni på samsung måste tänka på kunderna kom ihåg det

Samsung: Hej! Uppgraderingar har högsta priorietet på Samsung. Alla Samsung-telefoner med Android som lanserats under 2010 har fått minst en uppgradering. Galaxy S har till och med uppgraderats två gånger. /Andreas

Niklas Sandin: Det är ett frågetecken huruvida Samsung Galaxy S2 som levereras till Sverige kommer utrustas med NFC, finns det något definitivt besked att få gällande detta? Om telefonen lanseras i Sverige utan NFC då undrar jag om den uppdatering som sägs komma gällande NFC kräver en ny fysisk mobil/komponent eller om detta löses med uppdatering av befintliga mjukvaran så vi som förhandsbokat kommer få NFC inom en snar framtid?

Samsung: Hej Niklas. Se tidigare svar kring detta! /Andreas

Ola: Hej, Kan man ändra storleken på typsnittet i G S2 ?

Samsung: Hej Ola. Det finns tre olika typsnitt tillgängliga som standard i Galaxy S II, men du kan hämta ner mängder av varianter via Android Market. //Andreas

tompa: Min fråga gäller i första hand Galaxy Tab, den gamla 7 tummaren, men får också ses som generell gällande andra produkter. Hur är er policy när det gäller livslängden på supporten av produkter? Jag tänker då närmast på uppgraderingar av programvaran, kommande Android versioner och applikationer?

Samsung: Hej Tompa. Vi ser alltid över möjligheten att uppgradera våra telefoner. Ibland sätter hårdvaran eller kompabiliteten med mjukvaran begränsningar, men Samsung har högsta prioritet när det gäller uppgraderingar. // Andreas

Mike F: Hej, på den ryska marknaden finns det en "lyxmodell" i stål, tror att den heter Ego GTS-S9402. Varför har ni inte en sådan på skandinaviska marknaden?

Samsung: Hej Mike, vi utvärderar eventuella framtida modeller hela tiden. Just den modellen du menar finns det inga planer för i Norden. //Andreas

Peter: Hej Samsung. Jag har haft flera Samsung mobiler bland annat både omnia 7, wave och wave 2 (wave 2 är min nuvarande mobil). Jag tycker att bada är ett fantastiskt operativsystem (bästa på marknaden). Min fråga är, kommer ni att fortsätta satsa på bada och kommer ni att komma med en riktigt high end telefon med bada, med ungefär samma hårdvara som galaxy s2 ? Om ni kommer med en mobil med liknande hårdvara som galaxy s2 men med bada istället för android (android tycker jag inte om) så köper jag den på direkten : ) Tacksam för svar.

Samsung: Hej Peter, vad kul att du gillar Samsungs operativsystem Bada! Vi kommer definitivt att fortsätta vår satsning på Bada, och du får hålla utik efter nyheter kring Bada på vår hemsida eller på bada.com. //Andreas

Henrik: Om man jämför SGS2 batteritid med SGS. Hur mycket bättre ligger den i tid?

Samsung: Hej, Galaxy S II har ett kraftfullare batteri, men också en större skärm. Tack vare SuperAmoled-Plus skärmen så har den ändå något bättre batteritid jämfört med Galaxy S. //Andreas

Eric: När förväntas Omnia 7-användare kunna använda sina telefoner att ringa och ta emot samtal i Telias nät? Detta har varit ett känt problem i snart 6 månader och fortfarande ingen åtgärd från Samsungs sida (till oss konsumenter)? När kan vi förvänta oss att använda er produkt som den är tänkt att användas (dvs ringa med)? Tacksam för svar! Eric

Samsung: Hej Eric. Samsung och Telia arbetar tillsammans för att hitta orsaken till de problem som vissa Omnia 7-användare med Telia-abonnemang har. Vi kommer att återkomma med information på Facebook så snart testerna är klara och vi vet mer kring detta. //Andreas

Linus: Hej jag undrar om ni kommer släppa en ny version av operativsystemet Bada och i så fall när och om den kommer till gt-S8500?

Samsung: Hej Linus. Bada 2.0 kommer senare i år. Den kommer naturligtvis vara tillgänglig till Samsung Wave och Samsung Wave 2. Du kan läsa mer om Bada 2.0 på bada.com. //Andreas

Philip: Hej undrar om kameran på galaxy s2 har auto fokus

Samsung: Hej Philip! Ja, kameran på Galaxy S II stödjer åtta megapixlar och har autofokus. //Andreas

Galaxy s: Vad hände med uppdateringen av android till galaxy s? Den drogs tillbaks, när kan vi som inte han med att uppdatera våra telefoner få en ny chans?

Samsung: Hej, ta en titt på tidigare svar. /Andreas

Jonas W: Tack för att ni har uppdaterat Galaxy S till 2.3.3 men nu undrar jag om ni kommer att uppdatera Galaxy Tab (7 tum) till 2.3 eller 3.0? Tack på förhand/Jonas

Samsung: Hej Jonas. Se tidigare svar kring detta. /Andreas

Jocke: Hej! Ert samarbete med Sybase har medfört att ni har blivit en stark konkurrent i företagssegmentet. Vilket medför några frågor. 1. När (eller om) kommer Afariaklienten på Samsung Ace? 2. Kommer Samsung Pro till Sverige och i så fall när? Jocke

Samsung: Hej Jocke. Det stämmer. Vi är stolta över vårt samarbete med Sybase. Vi ser över möjligheterna för att göra denna lösning tillgänglig för Galaxy Ace, men vi kan i dagsläget inte ge något besked om detta blir möjligt. Just nu finns inga planer på att lansera Samsung Pro i Norden. // Michael

Miksu: is samsung epic arriving to Europe? Or is there a 4 inch qwerty android mobile in the pipeline anytime soon(ish)?

Samsung: Hi Miksu. Samsung Epic is a model for the U.S market. The most similar model on the Swedish market is Galaxy 551. //Andreas

Simon: Varför kom det inte en till uppdatering efter 2.1 på samsung galaxy spica. kan man på något sätt uppdatera den igen

Samsung: Hej Simon. Det finns tyvärr inga planer på ytterligare uppgradering för Galaxy Spica. //Andreas

Anton: Har planerat att köpa s2 men jag undrar om det stor skillnad mellan s2an och Xperia arc?

Samsung: Hej. I chatten har vi fått en del frågor kring jämförelser mellan Samsungs produkter och konkurrenternas produkter. Det är jätteroligt att intresset är så stort för Samsungs produkter, men vi kan tyvärr inte kommentera konkurrenters produkter. Det är du som konsument som avgör vilken produkt som passar dig bäst. Vi kan bara lyfta fram våra starka egenskaper, exempelvis processorn med dubbla kärnor, SuperAmoled Plus-skärm och Samsungs tjänster Game Hub, Music Hub, Reader's Hub och Social Hub. Vi hoppas självklart att du väljer en Samsung-telefon! /Michael

Mario Adam: Hej! Kommer det någon gång strax en stor uppdatering till Samsung wave?

Samsung: Hej! Samsung Wave kommer att uppgraderas till Bada 2.0 senare i år. /Andreas

Anna: Hej, hallå hur blir det med uppdateringen till 2.3 för galaxy tab?? Hörde att den har släppts i Italien.

Samsung: Vi utvärderar möjligheterna att uppgradera Galaxy Tab till 2.3 för den nordiska marknaden. Håll utkik på Samsung Sveriges Facebook-sida. /Andreas

Anders: Kommer Galaxy Pro B7510 till Sverige?

Samsung: Hej Anders, i dagsläget finns inga planer på att lansera Galaxy Pro B7510 i Norden. /Andreas

Crille: Hej, Vad är det för skillnad på de två olika versionerna av samsung galaxy tab 10.1v och och den senare 10.1?

Samsung: Hej Crille! Galaxy Tab 10.1v är en modell exklusivt för den globala operatören Vodafone, och kommer inte att släppas på den nordiska marknaden. Modellen som kommer till norden heter Galaxy Tab 10.1 och är mer slimmad - endast 8,6 millimeter tunn. /Andreas

MD: Varför följer inte alla kablar med Galaxy S2 från början (tv-ut) och hur kommer telefonen förändras från första leveranserna till de som kommer under sommaren (ljudchip, NFC m.m)?

Samsung: Hej. Alla kablar följer inte med Galaxy S II från början av två anledningar. 1. Miljösynpunkt. Alla använder inte tv-ut-kablar. 2. För att kunna hålla nere priset på telefonen så att kunderna inte behöver betala för tillbehör som man inte vill använda. Angående din andra fråga - se tidigare svar. /Andreas

Henric: Hej Jag är otroligt sugen på en surfplatta men vill försöka undvika apples låsta produkter. Därför skickar jag lite frågor till er för att se om er kommande platta kan vara något för mig. Tack på förhand När lanseras er 10" tab i Sverige? Vilken processor, tegra eller eran egna, kommer det vara i den tab som lanseras i Sverige? Kommer tabern ha plats för microsd kort? När släpps 3G versionen av taben i Sverige? Vad kommer det rekommenderade priset vara för 10" taben i Sverige?

Samsung: Hej Henric, håll utkik på Samsungs hemsida för att se när Galaxy Tab 10.1 lanseras, teknisk information och rekommenderat pris för återförsäljare. Processorn kommer att vara Tegra 2. /Andreas

Hasse: Hej.Jag är intresserad av Galaxy S2, hur säker är galaxy S2 för virus & kapningar? Kan man titta på TV kanaler i den? vilka? vad har den för batteri tid när man är på webben? har den högt sarvärde? Tacksam för svar mvh Hasse

Samsung: Hej Hasse, se tidigare svar angående säkerhetslösningar som stöds i Galaxy S II. Ja, du kan titta på tv i Galaxy S II. Operatörerna har så klart sina streamingtjänster men det finns också appar i Android Market, såsom TV4 Play, SVT Play och ViaPlay. Sar-värdet är 0,338 W/kg. Gå gärna in på www.samsung.se för att hitta information om batteritid. Du kan också använda Galaxy S II som fjärrkontroll Till vissa av Samsungs tv-apparater. /Andreas

Smith: Är det sant att det kommer en SGS II med Tegra SoC någon stans?

Samsung: Hej Smith. Det stämmer. På vissa marknader kommer Galaxy S II lanseras med Tegra SoC - dock inte på den nordiska marknaden. Galaxy S II har lanserats med Exynos i Norden. //Andreas

Peter: Sett att Samsung Galaxy S2 har fått fullständigt lysande recensioner. Grattis! En sak som vissa recensenter påpekar är att den kan kännas aningen plastig. För mig spelar det inte så stor roll, men tar ni åt er av kritiken inför framtiden?

Samsung: Hej Peter, vi är också glada över de fina recensioner vi fått kring Galaxy S II. Baksidan av Galaxy S II är av materialet hyperskin, som är väldigt stryktåligt och ger inga fingeravtryck när man håller i telefonen. Vi tycker att telefonen är skön att hålla i och ligger bra i handen tack vare den räfflade baksidan - gå gärna in i närmaste butik och bilda dig en egen uppfattning. /Andreas

Johan: Några faktorer som är viktiga när man köper ny mobil.... I det här fallet är det ju intressant med Galaxy s2 och dess egenskaper... Kommer den få samma tåliga ytskikt på displayen som t.ex Omnia Hd? Vad har den för SAR-värde? Finns det några batteritider fastställda?

Samsung: Hej, Galaxy S II har samma tåliga ytskikt som Omnia HD. Information om sar-värde och batteritid kan du hitta på www.samsung.se /Andreas

Andreas: Går Samsung Galaxy S II att uppdatera OTA, dvs "Over The Air"? Kommer telefonen att uppdateras till nästa version av Android för mobiltelefoner, Ice Cream Sandwich?

Samsung: Hej Andreas. Ja, du kan uppdatera din Galaxy S II OTA. Angående din andra fråga, se gärna tidigare svar. /Andreas

Veikko: Jag vill fråga om Galaxy s 2.Är det verkligen så svårt att koppla den till datorn som dom påstår i mobiltidningen?

Samsung: Hej Veikko. Det finns en mängd olika sätt att koppla ihop din Galaxy S II med din dator, bland annat via Kies Air där du inte ens behöver installera någon mjukvara på din dator. Alternativt kan du installera Samsung Kies på din dator och ansluta direkt via wifi. /Andreas

moderator: Då får vi tacka gänget från Samsung och alla som deltog i chatten genom att ställa frågor. Tyvärr har inte Samsungs representanter haft möjlighet att besvara alla frågor som kommit in.

.

.

 

.