Tips och trix

Styr Spotify med Iphone

Det finns lite olika appar som gör det möjligt att styra Spotify från Iphone. Här visar vi hur du kommer igång.

Publicerad:

4 jul 2011 - 13:50

Uppdaterad:

4 jul 2011 - 13:50

Apple har en egen app som enkelt låter dig styra Itunes på datorn trådlöst från din telefon så länge både dator och telefon är anslutna till samma trådlösa nätverk. Den appen pratar med Itunes direkt vilket gör användandet smidigt och du behöver därför inte installera något extra program för att använda den appen som heter Remote.

Faktum är dock att det finns fler program i datorn som du kan styra via din Iphone, Spotify till exempel. Då krävs dock att du laddar ner nya program till både dator och till Iphone. Spot Remote är en app som låter dig styra Spotify på en macdator och konkurrerande appen Remoteless for Spotify fungerar på både Mac och PC med Windows.

1. Se till att du har ett wlan både datorn och telefonen kan vara anslutna till, annars fungerar det inte alls.

2. Ladda ner appen du valt till din Iphone. Antingen Remoteless om du har en PC med Windows eller någon av apparna Remoteless eller Spot Remote om du har mac.

3. Installera programvaran på datorn för att det ska fungera. Det du behöver för Spot Remote (macprogrammet) är två filer och de hittar du på www.spotremote.com. Programmet som krävs för Remoteless finns på remoteless.no.

.

.

 

.