Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Tips och trix

Styr Spotify med Iphone

Det finns lite olika appar som gör det möjligt att styra Spotify från Iphone. Här visar vi hur du kommer igång.

Publicerad:

4 jul 2011 - 13:50

Uppdaterad:

4 jul 2011 - 13:50

Apple har en egen app som enkelt låter dig styra Itunes på datorn trådlöst från din telefon så länge både dator och telefon är anslutna till samma trådlösa nätverk. Den appen pratar med Itunes direkt vilket gör användandet smidigt och du behöver därför inte installera något extra program för att använda den appen som heter Remote.

Faktum är dock att det finns fler program i datorn som du kan styra via din Iphone, Spotify till exempel. Då krävs dock att du laddar ner nya program till både dator och till Iphone. Spot Remote är en app som låter dig styra Spotify på en macdator och konkurrerande appen Remoteless for Spotify fungerar på både Mac och PC med Windows.

1. Se till att du har ett wlan både datorn och telefonen kan vara anslutna till, annars fungerar det inte alls.

2. Ladda ner appen du valt till din Iphone. Antingen Remoteless om du har en PC med Windows eller någon av apparna Remoteless eller Spot Remote om du har mac.

3. Installera programvaran på datorn för att det ska fungera. Det du behöver för Spot Remote (macprogrammet) är två filer och de hittar du på www.spotremote.com. Programmet som krävs för Remoteless finns på remoteless.no.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Tips & tricks

  Dagens toppmodeller har många funktioner, ja så många att det är svårt att hålla reda på alla. Här tipsar vi om smarta funktioner i LG G4, men många av dem finns även i äldre och billigare LG-mobiler.

  26 apr 2016 - 12:00
 • Tips & Tricks

  Vill kidsen spela spel på din mobil eller platta? Om du har en Android-enhet är det faktiskt väldigt enkelt att se till så att de inte råkar göra några dumheter. Vi tipsar även om hur du gör till Ios och Windows Phone.

  27 jan 2016 - 12:01
 • Matiga tips

  Ofta tittar vi på allmänna tips och tricks för ett system eller annat. Idag zoomar vi in på några specialfunktioner som kan hittas i Huaweis telefoner.

  18 nov 2015 - 11:51

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Precis som du vill ha Android

  Med hemskärmsappar, så kallade launchers, kan du anpassa din Android så att den ser ut och beter sig precis som du vill ha den.

  22 aug 2014 - 11:31
 • Tips och tricks

  Offlinekartor i Apple Maps, låna böcker i mobilen, hur du fixar biljetterna till Passbook och lite batterispartips är vad vi har att lära dig som Ios-användare idag.

  11 jul 2014 - 11:46
 • Tips & tricks

  Eftersom Apple själva har kontrollen över telefoner och datorer och då både programmen och hårdvaran har de stora möjligheter att få prylarna att fungera bra ihop. Säger de själva i alla fall. Vi kollar in vad din Iphone och din Mac kan göra tillsammans.

  9 jul 2014 - 11:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!