Lista: TV till Android

Titta på TV i din Android-mobil

Har du en telefon med hyfsat stor skärm och ett bra datapaket eller wlanuppkoppling behöver du ingen tv för att se på tv.

Publicerad:

3 mar 2011 - 11:07

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

Eftersom tv-sändningarna allt mer hittar ut på nätet är det lätt att plocka upp dem i mobiltelefonen. Det är bara att surfa in på svt.se eller någon annan tv-sajt och börja titta. Det som brukar krävas är att du har stöd för Flash i telefonen. Men vill du göra det hela lite enklare ska du se till att skaffa en bra app som sköter tv:n direkt i telefonen utan webbadresser och som anpassar bilden till storleken på skärmen automatiskt. Vi börjar med de svenska sändningarna.

SVT Play

Ladda ned appen och du är igång. För all strömmad rörlig bild rekommenderas att du har ett datapaket med fast kostnad när du inte använder wlan. Som regel blir bilden bäst när du är ansluten till ett trådlöst nätverk med bra hastighet, med 3G blir bilden ofta lite mer pixlig eftersom datahastigheten för det mesta är lägre. I SVT Play kan du sortera på programmens namn eller efter kategorier och märka program som favoriter så att du lätt kan hitta dem igen om du inte hinner att kika klart.

Kanal5 Play

Kanal 5 har möjligen ett lite fräsigare upplägg på sin app jämfört med SVT. Fyra flikar i överkant låter dig bläddra mellan de senaste avsnitten, program, mitt play och bloggar. När du klickar på ett program får du börja med att se reklam, det handlar om ett klipp på några sekunder så det är inte så störande. Kvaliteten på klippen är bra, ofta snäppet vassare än SVT när jag testar mig igenom tjänsten.

Under program hittar du både hela program och klipp från dem. Under fliken mitt play kan du spara dina favoriter och kolla vilka klipp och program som flest andra tittare har kikat på. Mycket mindre utbud än SVT, men bra kvalitet på klippen.

Viasat on demand

Viasat har en betaltjänst där du abonnerar på deras olika paket med kanaler på webben och i telefonen. När vi skriver detta är appen lite begränsad vad gäller utbud, du får endast utbudet från playkanalerna från SVT, TV3, TV4, TV6, TV8 och sportkanalerna i telefonen. På webben får du även tillgång till filmkanaler och serier. Men Viasat meddelar att man har en ny app på gång som kommer att ge dig samma utbud i telefonen som via webbtjänsten. Börja med att registrera dig på viasatondemand.com. Då kan du titta på de gratismaterialet från de nämnda playkanalerna. Vill du se mer får du betala en abonnemangsavgift som löper månadsvis och kostar mellan 49 och 249 kronor beroende på vilket paket du väljer.

Operatörernas tv-paket

Även mobiloperatörerna har egna webbtv-tjänster och du måste ha ett abonnemang från den operatör som du vill använda. Tele2, Telia och Tre har appar som du laddar ned för att se deras tv-utbud. Fördelen när du går via operatören är att de låter dig använda hur mycket datatrafik du vill för att kolla på tv mot en fast månadsavgift. Det kan alltså vara värt ett övervägande om de vet att du kommer att titta mycket där du inte har tillgång till trådlösa nätverk.

Om vi tar Tele2 som exempel laddar du ned en app och sedan väljer du att beställa ett eller flera av deras paket. De låter dig testa en månad gratis, sedan fortsätter det automatiskt som ett abonnemang för 29 eller 39 kronor per månad. Här hittar du bland annat TV4-kanaler, Viasat-kanaler och ett blandat paket med bland annat TV3, Discovery och CNN, det är både livesändningar och playmaterial.

SPB TV 2

SPB TV är en internationell tjänst som passar bra om du inte är så intresserad av svensk tv, eller kanske vill se mer än SVT Play. Ladda ned appen och få tillgång till hundratalet kanaler från europa och övriga världen. Eller vad sägs om tv från Ungern, Sydkorea, Kuwait, Kina eller Grekland? Eftersom det är väldigt många kanaler kan du med fördel gå in i inställningslistan och kryssa för de kanaler som du är intresserad av så går det lite lättare att bläddra i appen.

Youtube

Kanske främst förknippat med film, men här finns massor av tv-klipp utlagda. Du kan skapa ett eget konto och sitta framför datorn och leta upp kanaler som du gillar och välja att prenumerera på dem. Loggar du sedan in i Youtubeappen får du upp alla dina favoriter även i telefonen under prenumerationer.

Övrigt

Via appen Atext-tv kan du kolla text-tv i mobilen från SVT och ett gäng europeiska kanaler. Och med laddar du ned appen tv.nu får du en anpassningsbar tv-meny för kommande kvällar i soffan, blott ett klick bort. Mycket nöje!

 

Aktuellt just nu

  Hetaste apparna

  • Tips och tricks

   Offlinekartor i Apple Maps, låna böcker i mobilen, hur du fixar biljetterna till Passbook och lite batterispartips är vad vi har att lära dig som Ios-användare idag.

   11 jul 2014 - 11:46
  • Tips & tricks

   Eftersom Apple själva har kontrollen över telefoner och datorer och då både programmen och hårdvaran har de stora möjligheter att få prylarna att fungera bra ihop. Säger de själva i alla fall. Vi kollar in vad din Iphone och din Mac kan göra tillsammans.

   9 jul 2014 - 11:00
  • Ta med allt

   Vi tittar närmare på hur du byter telefon utan att bli av med något. Med rätt verktyg hänger allt från kontakter till bilder och kalender med i flytten.

   27 maj 2014 - 12:00
  • Träna smartare med pulsband

   Våra mobiler kan mäta mycket under ett träningspass men du kan få ut mer med ett pulsband. Vi visar hur du gör.

   24 apr 2014 - 12:01
  • 20 Tips och tricks

   Ios 7 innebär en hel del nytt på många olika plan. Med en helt ny design kommer också en del skojiga funktioner som kanske inte är helt uppenbara från start. Här lär vi dig hemligheterna.

   6 dec 2013 - 15:21
  • Vi visar hur du gör

   Vi har redan gått igenom några verktyg för att skapa appar. Idag visar vi hur du går tillväga med hjälp av verktyget Appmachine.

   10 sep 2013 - 06:00
  • Bygg en app enkelt

   Appbyggarverktyg, det vill säga plattformar som låter både privatpersoner och företag ta fram och publicera mobila appar billigt utan att skriva en enda rad kod, blir alltmer populära. Deras löfte: att vara för apputveckling vad Wordpress varit för webben – något som demokratiserar publicering. Mobil har tittat närmare på fyra sådana plattformar: Appmachine, Appspotr, Conduit, och Appy Pie.

   9 sep 2013 - 06:00
  • Innanför skalet på prestandalurarna

   Avancerade system med processorer optimerade för olika uppgifter – allt på ett enda kiselchip. Mobil kartlägger tekniken och företagen som ger kraft åt prestandamobilerna.

   2 aug 2013 - 19:17
  • Problemlösning för Ios

   Ta del av redaktionens smarta tips och kom runt problem med både Ipad och Iphone. Kanske hittar du någon ny funktion du inte visste om.

   30 jul 2013 - 18:02
  • Kom igång med din lur

   Har du precis köpt och aktiverat din Iphone? Här är den ultimata guiden till hur du lär dig grunderna och alla smarta tips som gör ditt liv med din Iphone smidigare och roligare.

   29 jul 2013 - 17:23

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet