Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Appar till Symbian-luren

Webbläsare till Symbian i test

I vår Nokia-tidning som finns ute i butikerna hela sommaren testar vi massvis av Symbian-appar. Här kan du läsa vårt test av webbläsare.

Publicerad:

29 jul 2011 - 14:00

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

Liten och smidig webbläsare

Namn: Opera Mini

Riktigt bra Java-baserad webbläsare, som de flesta nog känner till nuförtiden. Appen komprimerar bilder via Operas egen server innan de hämtas ner till din telefon. Därigenom snabbas dataöverföringen upp vilket gör surfandet snabbare och det märks vid långsamma anslutningar. Utöver detta har appen ett eget inbyggt qwerty-tangentbord och en smidig hantering av mappflikar, så att du snabbt kan växla mellan olika öppna webbsidor.

Pris: Gratis.

Betyg: 8/10

Ett måste för mobilt nätsurfande

Namn: Opera Mobile

Kanske den bästa webbläsaren för Symbian. Du kan själv bestämma om Opera ska spara datamängd genom att komprimera bilder innan de hämtas till telefonen, liksom du förstås helt kan välja bort bilder. Appen bryter texten på ett bra sätt, så att du slipper skrolla fram och tillbaka på skärmen varje gång du stöter på en webbsida med mycket text. Och så har den Operas fullständiga qwerty-tangentbord, som funkar bra för att skriva in adresser och är ett steg framåt jämfört med Symbians inbyggda tangentbord som, särskilt med mobilen i upprätt läge, kan vara bökigt att skriva in webbadresser med. Mappflikar hanteras också på ett utmärkt sätt. Ett måste för den som surfar mycket i mobilen.

Pris: Gratis

Betyg: 10/10

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Tips & tricks

  Dagens toppmodeller har många funktioner, ja så många att det är svårt att hålla reda på alla. Här tipsar vi om smarta funktioner i LG G4, men många av dem finns även i äldre och billigare LG-mobiler.

  26 apr 2016 - 12:00
 • Tips & Tricks

  Vill kidsen spela spel på din mobil eller platta? Om du har en Android-enhet är det faktiskt väldigt enkelt att se till så att de inte råkar göra några dumheter. Vi tipsar även om hur du gör till Ios och Windows Phone.

  27 jan 2016 - 12:01
 • Matiga tips

  Ofta tittar vi på allmänna tips och tricks för ett system eller annat. Idag zoomar vi in på några specialfunktioner som kan hittas i Huaweis telefoner.

  18 nov 2015 - 11:51

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Precis som du vill ha Android

  Med hemskärmsappar, så kallade launchers, kan du anpassa din Android så att den ser ut och beter sig precis som du vill ha den.

  22 aug 2014 - 11:31
 • Tips och tricks

  Offlinekartor i Apple Maps, låna böcker i mobilen, hur du fixar biljetterna till Passbook och lite batterispartips är vad vi har att lära dig som Ios-användare idag.

  11 jul 2014 - 11:46
 • Tips & tricks

  Eftersom Apple själva har kontrollen över telefoner och datorer och då både programmen och hårdvaran har de stora möjligheter att få prylarna att fungera bra ihop. Säger de själva i alla fall. Vi kollar in vad din Iphone och din Mac kan göra tillsammans.

  9 jul 2014 - 11:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!