Mobil från IFA 2015

I samarbete med Huawei

Appar till Symbian-luren

Webbläsare till Symbian i test

I vår Nokia-tidning som finns ute i butikerna hela sommaren testar vi massvis av Symbian-appar. Här kan du läsa vårt test av webbläsare.

Publicerad:

29 jul 2011 - 14:00

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

Liten och smidig webbläsare

Namn: Opera Mini

Riktigt bra Java-baserad webbläsare, som de flesta nog känner till nuförtiden. Appen komprimerar bilder via Operas egen server innan de hämtas ner till din telefon. Därigenom snabbas dataöverföringen upp vilket gör surfandet snabbare och det märks vid långsamma anslutningar. Utöver detta har appen ett eget inbyggt qwerty-tangentbord och en smidig hantering av mappflikar, så att du snabbt kan växla mellan olika öppna webbsidor.

Pris: Gratis.

Betyg: 8/10

Ett måste för mobilt nätsurfande

Namn: Opera Mobile

Kanske den bästa webbläsaren för Symbian. Du kan själv bestämma om Opera ska spara datamängd genom att komprimera bilder innan de hämtas till telefonen, liksom du förstås helt kan välja bort bilder. Appen bryter texten på ett bra sätt, så att du slipper skrolla fram och tillbaka på skärmen varje gång du stöter på en webbsida med mycket text. Och så har den Operas fullständiga qwerty-tangentbord, som funkar bra för att skriva in adresser och är ett steg framåt jämfört med Symbians inbyggda tangentbord som, särskilt med mobilen i upprätt läge, kan vara bökigt att skriva in webbadresser med. Mappflikar hanteras också på ett utmärkt sätt. Ett måste för den som surfar mycket i mobilen.

Pris: Gratis

Betyg: 10/10

 

Aktuellt just nu

Missa inte

 • Tips & tricks

  Eftersom Apple själva har kontrollen över telefoner och datorer och då både programmen och hårdvaran har de stora möjligheter att få prylarna att fungera bra ihop. Säger de själva i alla fall. Vi kollar in vad din Iphone och din Mac kan göra tillsammans.

  9 jul 2014 - 11:00
 • Ta med allt

  Vi tittar närmare på hur du byter telefon utan att bli av med något. Med rätt verktyg hänger allt från kontakter till bilder och kalender med i flytten.

  27 maj 2014 - 12:00
 • Träna smartare med pulsband

  Våra mobiler kan mäta mycket under ett träningspass men du kan få ut mer med ett pulsband. Vi visar hur du gör.

  24 apr 2014 - 12:01
 • 20 Tips och tricks

  Ios 7 innebär en hel del nytt på många olika plan. Med en helt ny design kommer också en del skojiga funktioner som kanske inte är helt uppenbara från start. Här lär vi dig hemligheterna.

  6 dec 2013 - 15:21
 • Vi visar hur du gör

  Vi har redan gått igenom några verktyg för att skapa appar. Idag visar vi hur du går tillväga med hjälp av verktyget Appmachine.

  10 sep 2013 - 06:00
 • Bygg en app enkelt

  Appbyggarverktyg, det vill säga plattformar som låter både privatpersoner och företag ta fram och publicera mobila appar billigt utan att skriva en enda rad kod, blir alltmer populära. Deras löfte: att vara för apputveckling vad Wordpress varit för webben – något som demokratiserar publicering. Mobil har tittat närmare på fyra sådana plattformar: Appmachine, Appspotr, Conduit, och Appy Pie.

  9 sep 2013 - 06:00

Hetaste apparna

 • Innanför skalet på prestandalurarna

  Avancerade system med processorer optimerade för olika uppgifter – allt på ett enda kiselchip. Mobil kartlägger tekniken och företagen som ger kraft åt prestandamobilerna.

  2 aug 2013 - 19:17
 • Problemlösning för Ios

  Ta del av redaktionens smarta tips och kom runt problem med både Ipad och Iphone. Kanske hittar du någon ny funktion du inte visste om.

  30 jul 2013 - 18:02
 • Kom igång med din lur

  Har du precis köpt och aktiverat din Iphone? Här är den ultimata guiden till hur du lär dig grunderna och alla smarta tips som gör ditt liv med din Iphone smidigare och roligare.

  29 jul 2013 - 17:23
 • Lär känna din Windows Phone

  Microsofts operativsystem ser annorlunda ut än de flesta andra telefoner, men det bety- der inte att det är särskilt svårt att lära sig eller att använda. Vi hjälper dig igång och går igenom grunderna i alla de viktigaste funktionerna.

  15 jul 2013 - 10:28
 • Steg för steg

  Att styra datorn med mobilen låter kanske som något väldigt avancerat och krångligt? Med rätt appar är det faktiskt inte svårare än att ställa in mejlen. Vi visar hur du gör.

  2 apr 2013 - 13:22
 • Med Facebook inbakad

  När Apple integrerade Twitter i Ios 5 var det många som undrade varför Facebook inte fick vara med. I och med lanseringen av Ios 6 har Apple lyssnat till önskemålen och bakat in Facebook i systemet (som i skrivande stund är uppe i version 6.1.2). Vi går igenom vad det innebär för dig som användare och hur du får ut det mesta av symbiosen.

  2 apr 2013 - 11:22
 • Mobilskolan:

  När du fyller din telefon med både bilder och film är Apples teknik för att visa det på större skärm smart. Vi visar hur du får tekniken att fungera med din Androidenhet.

  5 mar 2013 - 14:52

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.