Appar till Symbian-luren

Webbläsare till Symbian i test

I vår Nokia-tidning som finns ute i butikerna hela sommaren testar vi massvis av Symbian-appar. Här kan du läsa vårt test av webbläsare.

Publicerad:

29 jul 2011 - 14:00

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

Liten och smidig webbläsare

Namn: Opera Mini

Riktigt bra Java-baserad webbläsare, som de flesta nog känner till nuförtiden. Appen komprimerar bilder via Operas egen server innan de hämtas ner till din telefon. Därigenom snabbas dataöverföringen upp vilket gör surfandet snabbare och det märks vid långsamma anslutningar. Utöver detta har appen ett eget inbyggt qwerty-tangentbord och en smidig hantering av mappflikar, så att du snabbt kan växla mellan olika öppna webbsidor.

Pris: Gratis.

Betyg: 8/10

Ett måste för mobilt nätsurfande

Namn: Opera Mobile

Kanske den bästa webbläsaren för Symbian. Du kan själv bestämma om Opera ska spara datamängd genom att komprimera bilder innan de hämtas till telefonen, liksom du förstås helt kan välja bort bilder. Appen bryter texten på ett bra sätt, så att du slipper skrolla fram och tillbaka på skärmen varje gång du stöter på en webbsida med mycket text. Och så har den Operas fullständiga qwerty-tangentbord, som funkar bra för att skriva in adresser och är ett steg framåt jämfört med Symbians inbyggda tangentbord som, särskilt med mobilen i upprätt läge, kan vara bökigt att skriva in webbadresser med. Mappflikar hanteras också på ett utmärkt sätt. Ett måste för den som surfar mycket i mobilen.

Pris: Gratis

Betyg: 10/10

.

.

 

.