Frågor och svar

ZTE chattade med läsarna

Uppgradering av mjukvaran var ett vanligt förekommande ämne när ZTE svarade på läsarnas frågor.

Publicerad:

26 aug 2011 - 15:03

Uppdaterad:

26 aug 2011 - 15:03

Jesper Jacks: Har ni några modeller på gång som kan konkurrera med tex Iphone 4?

ZTE: Hej Jesper, vi har två riktigt bra telefoner nu med Blade och Skate (som lanseras inom kort) och en spännande rad av telefoner framöver.

jonte: kommer vi få se fler surfplattor från er i år?

ZTE: Hej Jonte, vi har en 10" surfplatta som kommer att lanseras under hösten i Europa, om denna produkt kommer till Sverige i år återstår att se.

Mats Larsson: Hejsan. Jag är i behov av en Android-tablet för utomhusbruk, just nu finns inget användbart. När kommer ZTE light med PixelQi-displayen?

ZTE: Hej Mats, PixelQi är en väldigt intressant teknologi och vi har också en 7" surfplatta i vår portfölj med denna teknologin som vi presenterade vid MWC i Barcelona i början av året. Om denna produkt kommer att lanseras i Sverige är fortfarande oklart.

Anders Katrén: Enligt media så kommer ZTE Skate släppas med med 2 olika proscesorer, en på 800MHz och en på 1 Ghz, varför inte enbart det senare alternativet enbart då mkt händer på marknaden?

ZTE: Hej Anders, ZTE's vilja är att alltid kunna erbjuda produkter med bra prestanda till en bred kundgrupp och vi är övertyga om att Skate med 800 Mhz processorn är rätt produkt för detta. Därmed inte sagt att en lansering i Sverige av 1Ghz versionen vid ett senare tillfälle är utesluten.

Johan: När kommer era Windows Phone 7-telefoner lanseras? Kan du ge någon information om skärmstorlek, prestanda, utseende, pris mm?

ZTE: Hej Johan, ZTE's första Windows Phone 7 Mango smartphone kommer att lanseras i Europa på utvalda marknader under detta år. Vi ser WP7 som mycket intressant och återkommer med mer information när det är aktuellt.

Benjamin Ohlsso: Hej ZTE! Ville bara säga att jag är supernöjd med min Blade. TACK SÅ MYCKET!!!

ZTE: Hej Benjamin, va kul att höra!

trus: Är Skate = "blade 2" ?

ZTE: Hej, Skate är ett sätt för oss att bredda vår portfölj, den har en större skärm på 4.3" samt bättre prestanda och är därför utmärkt för att kolla på exempelvis video. Blade finns kvar :)

Marcus: Hej, jag tycker att ni ska göra reklam på tv:n, ni skulle säkert få många fler som köper era telefoner isåfall. Som den här reklamen som ligger ute på youtube som är gjort av Zte. Denna: http://www.youtube.com/watch?v=kmnQUwQ0cWc En annan sak som jag undrar över, kommer det att komma uppdatering till blade till 2.3 eller kommer den att stanna kvar på 2.3? Något som jag skulle tycka skulle vara bra, är om ni kunde ha ztesweden hemsidan på svenska och inte engelska! Det är ju en hemsida för svenskarna, då borde det ju stå på svenska. Något annat som jag tycker saknas, är en fanpage på facebook. En annan fråga jag har är om ZTE Tureis kommer att komma till Sverige, och isåfall vad kommer den att kosta? En grej som skulle vara riktigt najs skulle vara om ni kunde fixa en egen appbutik, som altenativ till zte. Det var väl det, hoppas ni kan svara på mina tankar kring zte. Btw är otroligt nöjd med min Blade! :D

ZTE: Hej Marcus, kul att du har så många tankar och förslag och att du är nöjd med din Blade. Vi tittar alltid på nya sätt att marknadsföra våra produkter och du kommer definitivt att se oss på flera ställen framöver.

Patrik: Kommer ZTE Blade uppgraderas till Android 2.3?

ZTE: Hej Patrik, vi jobbar med att få till en uppgradering till 2.3 för Blade under hösten. Håll koll på www.ztesweden.se

Joachim: Hur påverkar Google's köp av Motorola er beträffande val av framtida OS?

ZTE: Hej Joachim, vårt samarbete med Google kommer att fortsätta som vanligt. Som vi tidigare också har annonserat så kommer vi att lansera produkter med Windows Phone 7.

Joakim: Hej! ZTE! Kommer ni satsa på MeeGo i framtiden?

ZTE: Hej Joakim, i nuläget är vårt fokus Android och Windows Phone.

Hasse: Hur stänger man av all datatrafik innan mitt dataabb träder i kraft om 14 dagar på en zte blade. Vill inte bli fattig pga detta. Tacksam för ett snabbt svar.

ZTE: Hej Hasse, du tycker på Menu knappen, Inställningar, Trådlöst och Nätverk, Mobila nätverk och bockar av "Data är aktiverat". Lycka till.

Marcus: kommer bladen att uppdateras något mer?

ZTE: Hej Marcus, ja Blade kommer kunna uppdateras till Android 2.3 (Gingerbread) under hösten.

Tore Nilsson: Jag vet ju att Telia har sålt en hel del av Blade modellen och då undrar jag om de också kommer att sälja ZTE skate via teliabutikerna?

ZTE: Hej Tore, vi för en diskussion med operatörerna och vi låter dom själva berätta om sina lanseringar.

Perre: När landar ZTE Skate i butikerna här i Sverige så man kan köpa sig ett ex?

ZTE: Hej, ZTE Skate kommer att finnas i butik under September månad.

Peter Heinonen: Mitt företag har ett stort behov av Android med NFC läsare i. När släpper ni någon här i sverige?

ZTE: Hej Peter, vi ser en stor potential för NFC teknologin. Vi för förnärvarande diskussioner med våra partners om en eventuell lansering i Sverige över smartphones med stöd för NFC.

Anders: Hej, varför gör ni inte ett eget gränssnitt i Android. Både Samsung och HTC har ju gjort succe med egna. Det är ju ett kanonsätt att särskilja sig och därmed vinna kunder. Mångfalld är bäst:)

ZTE: Hej Anders, vi tycker att Android erbjuder ett enkelt och lätthanterbart gränssnitt och som ger användare själv möjlighet att anpassa sin mobil efter tycke och smak.

Roland Stranneb: Kommer ZTE Rugged Blade som visades tidigt i vår att någonsin komma som en produkt ?

ZTE: Hej Roland, just den mobilen kommer inte lanseras men ruggade mobiler, eller vatten- och dammtåliga, erbjuder vi redan på vissa utvalda marknader. I Sverige planerar vi för en lansering under 1H 2012.

Marcus: När kan man köpa Zte skate i Sverige? Vad kommer den kosta? Kommer Zte blade sjunka i pris när Zte skate kommer? Kommer Zte Blade få android 2.3? tacksam för svar /Marcus

ZTE: Hej Marcus, vi har ett rekommenderat pris på ZTE Skate omkring 2000 SEK men det är upp till varje säljställe att sätta ett eget pris. Det gäller även Blade.

trus: Hej ,kommer skate med olika färg ??

ZTE: Hej, Skate kommer att lanseras i svart.

Johan: Hej, jag tycker ZTE gör en strålande insats och ni möter budgetmarknaden suveränt, något som ingen annan tillverkare lyckats med. Min fråga är, levererar ni Windows Phone telefoner till Sverige? Ni har ju anslutit er som tillverkare för operativsystemet.

ZTE: Hej Johan, roligt att du tycker det. Vår första Windows Phone 7 kommer att lanseras på utvalda marknader i Europa under hösten. Information om en lansering i Sverige återkommer vi inom kort med.

Friday: Tjena! Eftersom era telefoner oftast är billigare än övriga konkurenters så skulle jag vilja veta, hur mycket påverkar detta när det gäller telefonens kvalitet, komponenter, material?

ZTE: Hej, vi strävar alltid efter att sälja produkter med bra kvalitet och det har vi visat med Blade som vi har sålt över 120.000 av i Norden. Att sälja produkter med dålig kvalitet förstör inte bara ett företags rykte utan det innebär också väldigt höga kostnader, som för reperationer och kundservice.

xxxx: Hej! Varför har ZTE mobiler dåligt batteritid? Annars är dom kanonbrra lurar förutom batteritid. Det är en av anledning jag inte vill köpa ZTE mobiler.

ZTE: Hej, va tråkigt att du tycker det. Batteritiden beror ju väldigt mycket på hur man använder sin telefon. Vår uppfattning är att Bladen står sig bra mot andra liknande produkter.

Lazarux: Vad har en ZTE Blade för tillverkningskostnad?

ZTE: Hej Lazarux, det kan vi tyvärr inte svara på.

trus: Kommer ZTE med billiga mobiltel ?typ nokias senaste som kostar typ 240:-?

ZTE: Hej, vi har lanserat en telefon i Sverige, F102, i ungefär den prisklassen.

Lasse: När jag såg på er hemsida att skate skulle lanseras med så pass svag cpu och grafikkrets blev jag besviken, kommer mer kraftfullare mobil inom närmaste tiden, vill även kunna koppla den till teven

ZTE: Hej Lasse, ZTE försöker alltid att erbjuda telefoner med bra prestanda till en vettig prislapp, Skate är just en sådan telefon. Vi kommer även att lansera högre specade telefoner framöver.

math: Hej.jag undrar hur ni lyckades pressa priset på blade om man jämför likvärdig prestanda med hos andra tillverkare,och kommer ni fortsätta att ha låga priser med hyffsat hög prestanda?

ZTE: Hej, ZTE jobbar alltid mot att vara kostnadseffektiva. Vi lovar att fortsätta att erbjuda produkter med hög kvalitet och bra prestanda till ett bra pris.

Peter: det finns väldigt dåligt med fullt utskjutbart tangentbord i sverige. Något för ZTE?

ZTE: Hej Peter, vi har lanserat telefoner med utskjutbart tangentbord på andra marknader. Ser vi ett ökande intresse för dessa produkter i Sverige så kommer vi även att lansera här.

Joe: Hej! När släpps ZTE Light 2 och vad kommer den att kosta i Sverige?

ZTE: Hej Joe, vi tittar på att bredda vår portfölj av surfplattor, Light 2 är absolut en möjlig produkt eller varför inte en 10" platta?

Tsh: kan man öka mine 32g till mobil bladet .hur man ta bort radera ut program tack mvh tsh

ZTE: Hej, ja du kan öka minnet i din Blade genom att sätta in ett 32GB minnekort. Radera program gör du enklast genom att gå till Android Market och under "Mina appar" gå in och avinstallera de appar du inte längre vill använda.

Ante K: Kommer er nya telefon ZTE Skate säljas av samtliga operatörer? eller har någon operatör ensamrätt en viss tid?

ZTE: Hej Ante, vi för diskussioner med samtliga operatörer om lanseringen av Skate men vi kan idag inte avslöja vilka som kommer att sälja den. Vi kan dock säga att den kommer att finnas hos de flesta återförsäljarna, håll utkik på webben för att hitta närmaste köpställe.

Jens Edström: Hejsan! Hur kommer det sig att täckningen i ZTE Blade är värre än övriga mobiler? Stoppar man in SIM i övriga telefoner så fungerar det bra och detta gäller flera Blade.

ZTE: Hej Jens, tråkigt att du har problem med din telefon. Det är inte vår uppfattning att Blade har ett problem med täckningen och vi kan inte heller se ett sådant mönster hos vår serviceverkstad. Vi rekommenderar dig att lämna in din telefon för reperation på ditt köpställe.

Angelica: Hej, jag har en ZTE blade och undrar om man kommer att kunna uppdatera den till android 2.3?

ZTE: Hej Angelica, ja Android 2.3 kommer att finnas till Blade under hösten.

Henke: Okej, fem giftiga frågor :-) 1. Hur gör man för att uppgradera era Android-mobiler till nyare Android-version när dessa blir tillgängliga? 2. Ponera att jag har en Mac. Vad erbjuder ZTE för stöd för att synka personliga data? Och hur använder jag er ZTE-Androidnalle som mobilt bredband för Mac respektive Windows? 3. Vad tycker ni att ni är sämre på än konkurrenterna när det gäller produkter och tjänster? Det vill säga: vad vill ni bli bättre på? 4. Skulle ni vilja tillverka iOS-mobiler och skita i Android och Windows Phone_om_ den möjligheten fanns? 5. Vilken är er allra bästa kameramobil och hur står den sig mot exempelvis Nokia N8 som ofta vinner de större duellerna?

ZTE: Hej Henke, vi ska försöka svara på några av dina frågor. Uppgraderingen för Blade till Android 2.3 kommer att finnas nedladdningsbar från vår hemsida www.ztesweden.se , under hösten. Dessvärre kommer du att behöva låna en PC från e PC. Personlig data, exempelvis kontakter, kalender och mail syncas via Google molnet och sedan ned till din Mac. Det finns också många appar som kan sync exempelvis bilder/foton, en av dessa är Dropbox. Mobilt bredband till en Mac gör du enklast genom att aktivera Mobil surfpunkt under Inställningar.

Henke: Vad betyder förkortningen ZTE? :-)

ZTE: Hej Henke, ZTE står för Zhong Xing Telecommunication Equipment och grundades 1985. Zhong Xing betyder China. Mer information om ZTE kan hitta på www.zte.com.cn

Micke: Det har ju inte gått så bra för Wp7 nästan så att Ballmer håller med skriver under. Hur är det, med handen på hjärtat varför gör ni inte som SE väntar och ser om det slår igenom? Eller är ni tvingade på något sätt, jag tänker på MS stämning mot Motorola t.ex. ?

ZTE: Hej Micke, vi tror absolut på WP7 och har ett bra samarbete med Microsoft. I slutändan är det ni, användarna, bestämmer vilket OS som passar er bäst. ZTE är lyhörda för vad marknaden tycker.

Nils: Kan man bara ha 8 gb minneskort till Skaten ?

ZTE: Hej Nils, i Skate kommer du att kunna ha ett minneskort på upp till 32GB.

Lasse: Måste säga jag är glad ni tar ansvar för era mobiler och ser till att det kommer nyare android på dom, det uppskattas och gör en mer benägen köpa just en ZTE

ZTE: Hej Lasse, det är glädjande att höra.

Pär: Kommer ni snart att släppa en mobil med dubbelkärnig pricessor till ett lågt pris?

ZTE: Hej Pär, en telefon med dubbelkärnig processor ligger absolut i planering men lite längre fram i tiden.

Perre: Kommer man kunna köpa tillbehör till Skaten när den kommer, som extra laddare, väska/fodral etc..?

ZTE: Hej, vi förstår att det är uppskattat med tillbehör och vi tittar på hur vi ska få ett större utbud av tillbehör för Skate.

moderator: Madeleine, Martin och Nicklas från ZTE tackar för alla inkomna frågor och säger att man tyvärr inte har möjlighet att besvara fler frågor den här gången.

Tillverkare

Operativsystem

 

Aktuellt just nu

 • Tips och tricks

  Offlinekartor i Apple Maps, låna böcker i mobilen, hur du fixar biljetterna till Passbook och lite batterispartips är vad vi har att lära dig som Ios-användare idag.

  11 jul 2014 - 11:46
 • Tips & tricks

  Eftersom Apple själva har kontrollen över telefoner och datorer och då både programmen och hårdvaran har de stora möjligheter att få prylarna att fungera bra ihop. Säger de själva i alla fall. Vi kollar in vad din Iphone och din Mac kan göra tillsammans.

  9 jul 2014 - 11:00
 • Ta med allt

  Vi tittar närmare på hur du byter telefon utan att bli av med något. Med rätt verktyg hänger allt från kontakter till bilder och kalender med i flytten.

  27 maj 2014 - 12:00
 • 20 Tips och tricks

  Ios 7 innebär en hel del nytt på många olika plan. Med en helt ny design kommer också en del skojiga funktioner som kanske inte är helt uppenbara från start. Här lär vi dig hemligheterna.

  6 dec 2013 - 15:21
 • Vi visar hur du gör

  Vi har redan gått igenom några verktyg för att skapa appar. Idag visar vi hur du går tillväga med hjälp av verktyget Appmachine.

  10 sep 2013 - 06:00
 • Bygg en app enkelt

  Appbyggarverktyg, det vill säga plattformar som låter både privatpersoner och företag ta fram och publicera mobila appar billigt utan att skriva en enda rad kod, blir alltmer populära. Deras löfte: att vara för apputveckling vad Wordpress varit för webben – något som demokratiserar publicering. Mobil har tittat närmare på fyra sådana plattformar: Appmachine, Appspotr, Conduit, och Appy Pie.

  9 sep 2013 - 06:00
 • Innanför skalet på prestandalurarna

  Avancerade system med processorer optimerade för olika uppgifter – allt på ett enda kiselchip. Mobil kartlägger tekniken och företagen som ger kraft åt prestandamobilerna.

  2 aug 2013 - 19:17
 • Problemlösning för Ios

  Ta del av redaktionens smarta tips och kom runt problem med både Ipad och Iphone. Kanske hittar du någon ny funktion du inte visste om.

  30 jul 2013 - 18:02
 • Kom igång med din lur

  Har du precis köpt och aktiverat din Iphone? Här är den ultimata guiden till hur du lär dig grunderna och alla smarta tips som gör ditt liv med din Iphone smidigare och roligare.

  29 jul 2013 - 17:23

Hetaste apparna

 • Lär känna din Windows Phone

  Microsofts operativsystem ser annorlunda ut än de flesta andra telefoner, men det bety- der inte att det är särskilt svårt att lära sig eller att använda. Vi hjälper dig igång och går igenom grunderna i alla de viktigaste funktionerna.

  15 jul 2013 - 10:28
 • Med Facebook inbakad

  När Apple integrerade Twitter i Ios 5 var det många som undrade varför Facebook inte fick vara med. I och med lanseringen av Ios 6 har Apple lyssnat till önskemålen och bakat in Facebook i systemet (som i skrivande stund är uppe i version 6.1.2). Vi går igenom vad det innebär för dig som användare och hur du får ut det mesta av symbiosen.

  2 apr 2013 - 11:22
 • Mobilskolan:

  När du fyller din telefon med både bilder och film är Apples teknik för att visa det på större skärm smart. Vi visar hur du får tekniken att fungera med din Androidenhet.

  5 mar 2013 - 14:52
 • Tips och tricks till Ios:

  Vi hjälper dig att få till det så att alla dina kontakter synkas automatiskt mellan Iphone, surfplatta och dator.

  23 jan 2013 - 11:44
 • Guide för Iphone

  Så får du kontroll över vad som syns för e-postadress eller telefonnummer som syns hos mottagaren Imessage.

  6 jan 2013 - 08:00
 • Få tillgång till dina filer överallt

  Med Skydrive kan du lagra och komma åt dina viktigaste filer överallt i världen. Det enda du behöver är uppkoppling till internet.

  2 jan 2013 - 16:52
 • Skola: Flash i Android

  Html 5 tycks vara på god väg att vinna kriget mot Adobes flash för multimediainnehåll på nätet. I slutet av sommaren försvann möjlig­heten att tanka hem flash-pluginen från Google Play för Android, men än så länge är flash för tidigt att räkna ut helt – vi visar hur du får in flash i din Android idag.

  30 nov 2012 - 16:07
 • Skola: Airdroid och Reach Beta

  Två simpla appar låter dig såväl skicka sms och se inkommande samtal i mobilen, som kolla på mobilbilder och massor av annat direkt via datorns webbläsare. Här går vi igenom hur du sköter din telefon från datorn.

  22 nov 2012 - 07:30
 • Lösensordsappar till Ios

  Facebook-kontot, Blocket, idrottsklubben och mataffären. Koder och lösenord behövs till nästan allt i dator och mobil. Men det finns appar som gör att du slipper hålla allt i ­huvudet. Det är de apparna som vi har testat här och visar hur de fungerar.

  4 sep 2012 - 07:30
 • Semesterappar

  Din mobiltelefon kan vara både din bästa och din sämsta vän under resan. Vi hjälper dig att avväpna den så att du inte åker på en ekonomisk smäll, och förklarar samtidigt hur du gör den till en ultimat reseguide.

  11 jun 2012 - 14:48

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.