Hela denna artikel är en annons

Sponsrad artikel

2,5 dagars batteritid med ny flaggskeppsmobil

En ny stjärna har seglat upp som en utmanare bland de bästa mobiltelefonerna. Med 2,5 dagars batteritid lär den dra blickarna till sig.

Publicerad:

19 dec 2016 - 16:06

Uppdaterad:

19 dec 2016 - 19:09

Få saker är så irriterande som när batteriikonen i mobiltelefonen blinkar rött. Och trots att batterierna utvecklas i en rasande fart, gör även övrig hårdvara det vilket ställer ytterligare krav på batteriet för varje ny modell som släpps. 
Idag har en genomsnittlig smartphone en batteritid på ungefär en dags användning. De flesta måste ladda mobiltelefonen över natten, och storanvändarna kan vara tvungna att ladda flera gånger per dag.
Men i Mate 9 Pro har Huawei försökt lösa det här problemet. Mobiltillverkarens senaste flaggskeppsmobil har utrustats med ett rejält batteri kombinerat med smart mjukvara som ser till att det inte slösas på batteriet i onödan.
- Vi förstår att mobiltelefonen är viktig för användarna. Den används till det mesta numera, och då gäller det att det finns batteri när du plockar upp den ur fickan, säger Peter Lundkvist, marknadsansvarig hos Huawei, och fortsätter:
- För att verkligen säkerställa lång batteritid i Mate 9 Pro har vi utvecklat en ny energibesparingsfunktion som är betydligt smartare än något vi sett tidigare.
Enkelt förklarat innebär den att olika tekniska lösningar i mobiltelefonen ser till att telefonen ständigt sparar kraft när det går.
Förutom att hålla nere energiförbrukningen håller mjukvaran även koll på batteriets status. Den övervakar exempelvis så att det inte blir för varmt.
Tillsammans med det stora batteriet ger detta upp till 2,5 dagars batteritid.

Ingen oro över batteritid
Batteriet i mobiltelefonen mäter hela 4 000 mAh. Fulladdat innebär det att du kan prata i telefon i 30 timmar, titta på video i 20 timmar eller lyssna på musik i hela 105 timmar innan du behöver ladda upp det på nytt.
Trots detta har batteriet en slim formgivning som gör att Mate 9 Pro kan hålla en ren, tunn design med snyggt välvda kanter.

Ladda snabbt
Men trots alla smarta funktioner och rejält tilltagen batterikapacitet kommer användaren till slut att behöva ladda telefonen. 
- Då har vi utvecklat en snabbladdare som laddar upp batteriet till en full dags användning på bara 20 minuter. Det är 50 procent snabbare än vår tidigare laddare, säger Peter Lundkvist.

Hela denna artikel är en annons

.

.

.