Hela denna artikel är en annons

Sponsrad artikel

Designmobil av 15 lager diamantslipat glas

Det diamantslipade glaset ger den här flaggskeppsmobilen ett exklusivt uttryck, samtidigt som den är tålig och snabb. Så här tänkte Huawei när de skapade designmobilen Honor 8.

Publicerad:

21 dec 2016 - 08:16

Uppdaterad:

21 dec 2016 - 08:16

Att ta fram en ny mobiltelefon går inte så fort som man kan tro. Vanligen handlar det om en process på 1,5 år. Att då ta fram en designmobil innebär ännu mer jobb. Huaweis designteam har lagt ner åtskilliga timmar på Honor 8
Slutresultatet är en mobiltelefon bestående av 15 lager diamantslipat glas.
– Som designer gäller det att tänka lite utanför ramarna, det gäller att vara kreativ. Jag ville skapa något helt unikt. Vi såg att marknaden till största del bestod av metalltelefoner, så jag började snegla på att ta fram en telefon i glas, säger Leemo som är den som lett arbetet med Honor 8.

Reflektioner
Glaset reflekterar ljuset olika beroende på hur du vinklar telefonen och hur kraftigt ljuset är. Detta beror på att det är uppbyggt i lager.
– Glas reflekterar ju alltid ljus, men vad händer med flera lager glas? Det var den tanken som fick mig att börja fundera och sedan välja bort metall. Reflektionen man ser i Honor 8 är väldigt fin, om jag får säga det själv, säger Leemo.
Den 5,2 tum stora högupplösta skärmen gör sig extra bra tack vare glaset. Mobiltelefonen får ett exklusivt uttryck, samtidigt som vikten på 153 gram gör den lätt att bära med sig.

Styrka
Med glas som material är det lätt att tro att mobiltelefonen är bräcklig. Men glaset är av en typ som är tåligt mot smällar, och aluminiumhöljet fungerar skyddande samtidigt som det tillför en extra dimension till designen.
Designteamet har även arbetat mycket med balansen i telefonen, vilket gör att om du tappar den kommer den med största sannolikhet att landa på ett sådant vis att glaset inte träffar marken först.

Inte bara snygg
Förutom en spännande design kommer Honor 8 även med den senaste tekniken. 
- Mobiltelefonen är utrustad med dubbla kameralinser, ett kraftfullt batteri och en rejäl processor eftersom vi ser att kameran, batteritiden och snabbheten i mobilen är andra delar som är viktiga för våra kunder, säger Peter Lundkvist, marknadsansvarig hos Huawei.
Mobiltelefonen har också alla de funktioner du önskar hos en smartphone idag. Du låser snabbt upp den med fingeravtrycksläsaren, och är igång och surfar på nolltid.
- Ägaren till den här mobiltelefonen kan även stoltsera med att det är den första mobilen någonsin att livestreama från stratosfären på 18,4 kilometers höjd. Det är lite fräckt, säger Peter Lundkvist.

Hela denna artikel är en annons

.

.

.