Allt innehåll på sidan är sponsrat material
Företag
hej
hoj
huj
https://www.mobil.se/advertorials/perfekta-selfien-med-mobil-som-fokuserar-p-fokus
563500
Partner
Huawei

Perfekta selfien med mobil som fokuserar på fokus

Både selfies, groupies och vanliga fotografier kommer att leva upp om du tar bilderna med Huawei P10. Specifikationen lockar med Leica-certifierade kameror och porträttläge med möjlighet till oskarp bakgrund.

Ett riktigt bra porträttfotografi består vanligen av ett skarpt motiv mot en suddig bakgrund. Bilder med mycket information bakom motivet tenderar upplevas röriga och stjäl fokus från personen som fotograferas. Om informationen bakom motivet inte är tänkt att vara en del av bilden är det därför ofta smart att låta den hamna i oskärpa.

Men att åstadkomma detta med mobiltelefonen har tidigare varit svårt - och i en tid där vi allt oftare använder just mobilen för att ta bilder är det såklart viktigt att den hänger med i utvecklingen.

- Vi har stort fokus på kameran i Huawei P10 eftersom vi vet hur viktig den är för våra användare. Och för att verkligen kunna leverera bredd i bilderna har vi lagt till ett särskilt porträttläge där bakgrunden blir suddig. Det lyfter fram personen som fotograferas, säger Peter Lundkvist, marknadsansvarig hos Huawei.

Porträttläget finns både för den främre och bakre kameran. Det innebär att du även kan ta selfies med suddig bakgrund.

Godis innanför skalet

Precis som föregångaren har P10 även en rad andra funktioner och intressant hårdvara som förbättrar mobiltelefonens kamera. Den optiska bildstabiliseringen som först såg sitt ljus hos Huawei Mate 9 har följt med även in i P10. Men nu har kameran och mjukvaran för denna fått sig en rejäl boost vilket förbättrar bildkvaliteten - speciellt när du fotograferar i dåligt ljus.

- Dåligt ljus är något som många mobilkameror har svårt att hantera. Men med den uppdaterade mjukvaran och den optiska bildstabiliseringen får du riktigt skarpa bilder även i skum belysning, säger Peter Lundkvist.

Paradnumret för kamerorna i Huawei P10 är dock att de utvecklats tillsammans med välrenommerade kameraföretaget Leica.

- Kameran i P10 är certifierad hos dem som Summarit H-lins. Det är en riktig kvalitetsstämpel som vi är mycket stolta över, säger Peter Lundkvist.

Resultatet är linser med en bländare på f2.2 som kan filma i 4K och ta bilder i upp till 20 megapixel - så att du kan bevara dina minnen i hög kvalitet som sig bör.

Publicerad: 5 jun 2017 - 07:06