Hela denna artikel är en annons

Sponsrad artikel

Under skalet på Mate 9 Pro: Huaweis beryktade chipset

Mate 9 Pro är både snabb och kraftfull. Det finns ett flertal anledningar till detta, men i grund och botten beror det främst på Huaweis nya chipset Kirin 960.

Publicerad:

19 dec 2016 - 20:38

Uppdaterad:

19 dec 2016 - 20:38

Kirin 960 är HiSilicons absolut senaste chipset, och det innebär ett rejält lyft för mobiltelefonerna som utrustas med det. Bakom HiSilicon står Huawei. Därför är det inte så underligt att senaste flaggskeppsmobilen Mate 9 Pro stoltserar med ett Kirin 960 under skalet.

En rad fördelar
HiSilicon Kirin 960 presenterades i oktober och har sedan dess slagit konkurrenternas mobiltelefoner på fingrarna i flera oberoende internationella benchmarkingtester. Flertrådsprestandan utgör en kraftig förbättring.
Kirin 960 bygger på fyra ARM Cortex A73-kärnor på 2,4 gigahertz, och fyra mer strömsnåla Cortex A53 på 1,8 gigahertz. Det innebär i praktiken att den är 30 procent snabbare än föregångaren Kirin 950, men också att den är mer strömsnål.
Förutom snabbhet är chipsetet även ett styrkelyft för grafiken. Den nya grafikkretsen Mali-G71 MP8 förbättrar grafikprestandan med hela 180 procent.
- Att vi stoppar in Kirin 960 under skalet på Mate 9 Pro gör att alla delar premieras. Bildbehandlingen blir bättre, du når högre hastighet när du surfar och batteritiden förbättras avsevärt, säger Peter Lundkvist, marknadsansvarig hos Huawei.
Tillsammans med den nya energibesparingsmjukvaran i Mate 9 Pro kommer Kirin 960 även prestera riktigt bra över tid. Energibesparingen förhindrar mobiltelefonen från att bli överhettad och sliter därmed mindre på hårdvaran.
- I en dator kan du sätta i en fläkt som kyler hårdvaran. Det kan du inte göra i en mobiltelefon, den ställer högre krav på en genomtänkt design, smart mjukvara och bra hårdvara. Det tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med här, säger Peter Lundkvist.
Fördelen för mobilanvändaren är att de får en snabb, kraftfull mobiltelefon till ett riktigt bra pris.

Hela denna artikel är en annons

.

.

.