https://www.mobil.se/appar/apptips-1177-vardguiden
566890
Appar
Inte bättre än webbsidan

Apptips: 1177 Vårdguiden

En app känns som ett naturligt nästa steg för sjukvårdens distanstjänst, men det här är inte den appen.

1177 Vårdguiden var från början tänkt att vara den första sjukvårdsinstansen, som kan avlasta både nödnumret 112 och vårdcentralerna med ett telefonnummer dit man kan ringa för att få rådgivning om vad man ska göra härnäst. Sedan dess har tjänsten växt till ett slags officiell vårdportal för Sveriges landsting.

Den mesta av denna utveckling har skett på webben. Förutom att här finns en bra databas med artiklar där du kan söka på olika sjukdomar, i systematiska artiklar som informerar om vilka symtomen är och när du ska söka vård, så kan du nu även logga in med mobilt bank-id och se vilka recept du har och göra vårdval. Man håller också på att arbeta fram en funktion där du kan se dina samlade läkarjournaler.

Att släppa en app känns ju onekligen som ett logiskt nästa steg, men det här var inte vad vi bad om. Appen 1177 Vårdguiden består, förutom en introsida, rätt och slätt av 1177:s mobila webbsida inkapslad i en app. Den enda extra funktion som tillkommer är egentligen att du kan spara bokmärken till de sidor du vill återkomma till.

Som en webbläsare där du bara kan surfa på 1177, alltså. I väntan på att man ska lansera en riktig app föredrar vi då den mobila webbsidan.

 • 1177 Vårdguiden

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  1.0.1
  Version (Ios):
  1.0.1
  Utvecklare:
  Inera
  Pris (Android):
  Gratis
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  5/10