Kul en stund

Apptips: Action Movie FX

Småskojig app som snabbt tappar.

Publicerad:

30 mar 2016 - 09:54

Uppdaterad:

30 mar 2016 - 09:54

En lugn gata i den lilla staden. Fåglarna kvittrar. En ensam cyklist glider förbi i solskenet. PLÖTSLIGT KOMMER EN GIGANTISKT YETI OCH STAMPAR SÖNDER HELA GATAN!!! 

Det är en ganska bra sammanfattning av appen. Action Movie FX har funnits ute ett par år nu, men den fick ett uppsving i samband med Star Wars och några tillägg för den filmserien. Ovanstående beskrivning stämmer dock, oavsett om du väljer att låta BB-8 rulla förbi i bild, en meteorit slå ner eller en dinosaurie komma och käka upp alla. 

Du väljer helt enkelt ett tema, filmar en stund med ett litet sikte på skärmen som ska hållas still och sen sköter appen resten. Inom ett par ögonblick har du en film med någorlunda specialeffekter där något omvälvande händer i scenen. 

Nackdelen är att delningsfunktionerna är väldigt begränsade. Animeringen för respektive “filter” alltid är exakt densamma, vilket känns snålt. Samtidigt är det just en kort scen du kan filma för att det är kul, inte för att du har några filmarambitioner. Det gör att appens livslängd sträcker sig så långt som de antal filter du har valt att köpa till. För även om det är en rätt ball idé slutar det med att du filmar en eller två gånger med varje filter, surar över dåliga delningsfunktioner och sen slutar använda appen. Något sådant här hade ju varit jättekul om det kunde integreras med exempelvis Vivavideo eller Imovie i telefonen för att kunna ge något mer än bara korta klipp.

.

.

 

.