https://www.mobil.se/appar/apptips-adobe-scan
564363
Ordning på dokumenten

Apptips: Adobe Scan

Använder du mobilkameran för att fota av dokument och vill göra det under mer ordnade former är Adobe Scan ett utmärkt verktyg.

Det finns redan nu en hel del appar för att fota av och spara dokument, nämnas kan till exempel Evernote och Microsoft Office Lens. Men är detta en funktion du använder dig av bör du absolut också ta en titt på Adobe Scan.

När du startar appen letar den automatiskt efter dokument att fota av, och när den hittar det tas en bild där dokumentet rätas upp lite om det är skevt och kontrasten höjs så att texten ska framträda. Är du nöjd med bilden sparas den som PDF och appen gör en textskanning som oftast gör ett riktigt bra jobb med att identifiera text. Du kan klippa ut text ur dokumentet och klistra in i annan app direkt.

Två viktiga funktioner

Så långt sticker inte Adobe Scan ut så mycket jämfört med andra liknande appar, men två ytterligare funktioner är värda att nämnas. För det första sparas dokumenten i Adobes molntjänst, vilket innebär att om du öppnar PDF-läsaren Adobe reader på din dator hittar du dokumenten där utan att du behöver fundera på det. Här hade det förstås varit trevligt med stöd även för andra molntjänster som Onedrive eller Dropbox, men man kan kanske inte få allt.

Den andra detaljen är att du kan utföra den här proceduren i efterhand. Ofta kan man ju uppleva det som lite bökigt att leta fram en särskild app, det är enklare att bara ta en bild med mobilkameran, och gör du det kan du sedan leta fram den i Adobe Scan och göra om den till PDF. Nytt i senaste versionen av appen är att den nu klarar av att känna av vilka bilder som ser ut att innehålla dokument automatiskt. Du behöver därför inte bläddra igenom hela ditt bildgalleri om det var ett tag sedan du tog bilden.

Tillsammans gör detta Adobe Scan till en riktigt användbar app.

Ämnen

 • Adobe Scan

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  17.11.14
  Version (Ios):
  17.11.14
  Utvecklare:
  Adobe
  Pris (Android):
  Gratis
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  8/10