https://www.mobil.se/appar/apptips-andra-perspektivet-i-mobilens-bilder
565248
Skrwt

Apptips: Ändra perspektivet i mobilens bilder

Bara för att optikens lagar gör att dina bilder ser konstiga ut betyder det inte att du inte kan göra något åt det.

Ibland tycker man att bilderna från mobilkameran blir bra konstiga. Hus som står raka ser ut att luta mot varandra och fyrkantiga saker ser skeva ut. Det här är helt naturliga saker som beror på optiska perspektiveffekter, men det kan ändå kännas väldigt konstigt när man ser det på bild i stället för i verkligheten.

Nu är det ju 2018, och vi behöver inte nöja oss där. Skrwt är en app som med olika filter låter dig i efterhand justera perspektiven i de bilder du tagit. Mindre äkta, men kanske snyggare.

Du måste ladda in bilderna till appen manuellt, men väl där redigerar du dem smidigt med olika perspektivfilter och ser resultatet i realtid innan du sparar.

Här finns också en del mer effektartade bildbehandlingar som fiskögeeffekt. Vad som möjligen kan förvirra i appen är att den dessutom innehåller vad som skulle kunna kallas en förhandstitt på ytterligare två appar med andra bildbehandlingsfunktioner. I dessa kan du dock inte spara bilden om du inte köper apparna.

Utvecklaren rekommenderar att man ser deras tutorials på Youtube för att bäst lära sig att hantera funktionerna, men jag tycker att det är en enkel och intuitiv app som det är.

Ämnen