https://www.mobil.se/appar/apptips-f-kontroll-ver-bluetooth-volymen
565184
Bluetooth-volymkontroll

Apptips: Få kontroll över Bluetooth-volymen

Den här appen ger dig en kommande funktion från Android P redan nu.

En av de nya funktionerna i nästa stora Android-uppdatering ska vara möjligheten att ställa in volymnivån individuellt för varje enskilt bluetooth-tillbehör. I dag har du nämligen bara en volym ut för bluetooth-ljud, och den kanske är lagom för hörlurarna men för låg för högtalaren, vilket tvingar dig att hela tiden ändra fram och tillbaka.

Den som väntar på en ny Androidversion kan dock få vänta länge, men som tur är kan du få den här funktionen redan nu, med nästan en hur gammal Androidversion som helst, med appen Bluetooth-volymkontroll som är gratis.

I appen kan du leta upp de enheter som är hopparade via Bluetooth till din mobil, och sedan ange en standardinställning på volymen för var och en av dem. Du kan också ställa in appen till att lyssna av om du ändrar volymen på någon enhet och spara den volymnivån tills nästa gång du vill spela upp något på den.

Över huvud taget finns det förvånansvärt mycket inställningar i appen i förhållande till funktionaliteten, och en hel del av dem är rätt tekniska, men du behöver sällan bry dig om dem. I praktiken fungerar appen bra i bakgrunden utan krångel.

Appen har en premium-version som gör att du kan justera inställningarna ännu mer detaljerat, till exempel ringvolym åtskild från musikvolymen, men även om du inte känner att du behöver dessa extrafunktioner kan det vara värt de 19 kronorna för att stödja utvecklaren.

 • Bluetooth-volymkontroll

  Operativsystem:
  Android
  Version (Android):
  2.16
  Utvecklare:
  darken
  Pris (Android):
  Gratis (19 kronor för premium)
  Betyg
  7/10