https://www.mobil.se/appar/apptips-fuel-fellow
565433
Tips till tanken

Apptips: Fuel Fellow

Fuel Fellow är en app för att jämföra bensinpriser, men än så länge är den mest ett löfte.

Idén med Fuel Fellow känns enkel och självklar: Ta reda på var bensinen är billigast i närheten när du ska tanka.

Du måste skapa ett användarkonto för att logga in till tjänsten, och väl inne får du upp en kartvy med de närmaste bensinmackarna och vilken kedja de tillhör, i sig användbar information. Du väljer vilken bränsletyp du söker på och då visas priser för den typen direkt på kartan. Du kan också få en lista över bensinstationer i närheten sorterad på pris eller avstånd. Självklart kan du också bli vidareskickad till kartappen för en vägbeskrivning hur du tar dig dit.

I dessa tider av big data när man är van vid att i stort sett all information finns tillgänglig offentligt med öppet api kan det komma som en överraskning att bensinpriserna inte gör det. I stället bygger Fuel fellow på användarrapportering. Det kräver naturligtvis mycket och färsk data. Det är också därför appen kräver inloggning. Eftersom tjänsten är helt nylanserad är datamängden när jag testar i princip obefintlig. Jag hittar bara enstaka mackar med priser i hela Sverige, så det handlar mer om ett framtidslöfte.

Jag noterar att tjänsten verkar komma från Finland där man har många nöjda användare, så jag hoppas på att få uppdaterade bensinpriser för Finland. Men tyvärr är kartan och dess innehåll låst till Sverige.

Det är svårt att bedöma en tjänst vars användbarhet bygger på ett ännu inte existerande användarengagemang, men vill du att det här ska bli verklighet får du se till att sätta fart och bidra. Tills dess hjälper dig appen i alla fall att hitta mackar.

Ämnen

 • Fuel Fellow

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  2.6.4
  Version (Ios):
  2.6.4
  Utvecklare:
  Creosys
  Pris (Android):
  Gratis
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  5/10