Allt är spel

Apptips: I am Bread

Filosofiskt spel om livet som rostat bröd.

Publicerad:

10 mar 2016 - 15:43

Uppdaterad:

10 mar 2016 - 16:47

I am Bread sällar sig till ligan av spel vars premiss får dig att klia dig i huvudet och undra hur någon kom på det här. Likt Goat Simulator där du fick styra en get är huvudpersonen här en skiva bröd. Som alla andra levande brödskivor i världen är ditt främsta mål i livet att bli rostat bröd och det är det du som spelare ska styra mot. Ramlar du ner på golvet, eller hamnar i någon smuts, minskar din ätbarhet, vilket också fungerar som din hälsomätare här. 


Spelet i sig är ett fysikbaserat spel i 3D-miljö, där du ska ta dig från en ände av banan till en annan på så kort tid som möjligt. 

Styrningen går ut på att kasta, putta eller få brödet att klättra. Något som kanske inte känns helt logiskt, men å andra sidan spelar du som en brödbit så vad kan du vänta dig?


Nackdelen är att de fyra fästpunkter på brödskivan som du kan få tag i är i princip omöjliga att sikta mot. Att fånga en kant och langa iväg brödskivan är en exercis i frustration, eftersom samma sveprörelse i stort sett aldrig genererar samma resultat.

Således besvarar I am Bread frågan om det går att göra spel på allt. Tyvärr gör kontrollen det annars ganska skojiga spelet närmast ospelbart.

.

.

 

.