Sjuminutersträning

Apptips: Perfect Workout

En snygg och väldesignad app för träningsprogram enligt 7-minutersprincipen.

Publicerad:

1 nov 2016 - 09:38

Uppdaterad:

1 nov 2016 - 09:38

Tanken bakom sjuminutersträning är att sju minuter styrketräning om dagen är allt du behöver, bara den är tillräckligt intensiv. 12 övningar om 30 sekunder vardera, med 10 sekunders paus emellan dem. Appen Perfect Workout fokuserar på denna träningstyp, även om det inte är uppenbart från beskrivningen.

Appen har ett gratisprogram för helkroppsträning. Övriga program kostar 10 kronor styck, men du kan köpa hela rasket för 49 kronor. Eller så kan du tjäna in diamanter genom att träna, som du växlar in mot nya övningar.

Övningarna kräver inga redskap, och det finns över 100 stycken förinlagda, men du kan inte designa dina egna övningar. Däremot kan du sätta ihop ditt eget träningsprogram med de förinlagda övningarna.

Övningarna är väl illustrerade med animeringar som har en lagom nivå av stilisering som gör det tydligt vad man ska göra. Däremot finns det inga förklarande texter till övningarna om du trots bilden inte helt förstår vad det är du ska göra.

Över huvud taget är det glest med skriven information i appen. Textbeskrivningen av övningarna du kan köpa till är till exempel rätt kortfattade, och dessutom inte ens läsbara i sin helhet innan du har köpt dem. Men vet du redan vad du håller på med är appen ett flexibelt hjälpmedel till din sjuminutersträning.

.

.

 

.