Arkadkul

Apptips: Ready steady play

En serie arkadspel i miniformat.

Publicerad:

2 mar 2016 - 19:03

Uppdaterad:

2 mar 2016 - 19:03

Ready steady play är ett spel, eller kanske snarare en serie spel, i arkadstil där det är snabba reaktioner som gäller och du spelar mot ditt eget high score. Det hela utspelar sig i westernmiljö med grafik med 8-bitarskänsla, som dessutom är svartvit, vilket ger en förvånansvärt charmig spelkänsla.

Totalt finns det fem olika delmoment i spelet, och du måste klara varje med tillräckligt hög poäng för att låsa upp nästa. Tre av dem går ut på att skjuta med pistol, i ett av dem är det banditer, i ett annat en slant som inte får nudda marken, och i det tredje i takt till musiken. Din pistol har på klassiskt westernmanér sex skott, så efter det måste man svepa över skärmen för att ladda om. De två sista är ett enklare plattformsspel och ett där du ska fånga kor med lasso. 

Spelet låter dig prova innan köp, och innehåller inga in-app-köp när du väl har betalat. Målet är som sagt high score i varje spelmoment, även om du också kan uppnå olika nivåer. Den här stegen är dock väldigt brant – 100 poäng för nivå 1, 1 500 poäng för nivå 2 … Man kan också invända att det inte är alltför mycket utmaning att få de 100 poängen för att låsa upp nästa nivå. Men gillar du denna typ av förströelse är det välgjort och prisvärt.

.

.

 

.