https://www.mobil.se/appar/apptips-skapa-ringsignal
561595
Appar
Gör vad den heter

Apptips: Skapa Ringsignal

● BILDSPEL
Microsofts ringsignal-app är aningen spartansk.

Skapa Ringsignal (Microsoft Ringtone på engelska) är en officiell app från Microsoft för att göra ringsignaler till Lumia-mobiler. Du måste ha en ljudfil på din mobil som du vill redigera till ringsignal.

Därifrån är det hela mycket enkelt. Du öppnar ljudfilen, väljer start och slutpunkt ur den (du kan provlyssna medan du redigerar) och när du sparar den kan du välja att ange den som ringsignal.

Lite för enkelt, faktiskt. Jag har testat liknande appar på andra system, med ett par funktioner som jag verkligen saknar. Det ena är ett spektrogram över musiken jag redigerar. Att se ljudkurvan underlättar verkligen om man vill klippa ljudet på rätt ställe. Det andra är möjlighet att zooma in i det utsnitt man arbetar med. Som det är nu visas en fast del av musiken på skärmen, vilket ger en ganska grovkornig precision när du med fingret försöker markera var ringsignalen ska börja och sluta. Detta problem blir större ju längre ljudfilen är, och är den längre än 10 minuter kan det vara riktigt svårt att få det hela att låta bra.

Men vill du bara klippa ihop en ringsignal snabbt duger Skapa Ringsignal bra.

Relaterade artiklar

 • Skapa Ringsignal

  Operativsystem:
  Windows
  Version (Windows):
  1.3.5.1
  Utvecklare:
  Microsoft
  Pris (Windows):
  Gratis
  Betyg
  6/10