https://www.mobil.se/appar/apptips-steam-link-beta
565402
Appar
Streama Steam-spel till Android

Apptips: Steam Link (Beta)

● BILDSPEL
Steam Link handlar mer om att spegla din dator än att spela steam-spel på mobilen.

Steam är en av de populäraste distributionsplattformarna för spel till PC och Mac, lite som en egen appbutik som du köper och startar spelen från. Många har nog önskat sig att kunna spela Steam-spel från mobilen eller surfplattan och det kan du nu, fast ändå inte.

Det du ska ha klart för dig är att denna app främst speglar din dators skärm. Du måste alltså ha en dator på som kör Steam, uppkopplad på samma lokala nätverk.

Om du fortfarande är intresserad behöver du veta att du behöver en riktigt bra uppkoppling för att inte få oönskade fördröjningar. Valve som gör Steam rekommenderar att datorn är ansluten till fast nätverk och den mobila enheten (som även kan vara en Android-TV) till wifi på 5 GHz-bandet. Kräver spelet handkontroll måste du också ha en sådan kopplad med Bluetooth till den mobila enheten.

Har du väl prickat av detta drar du igång Steam på datorn och Steam Link på mobilen och parar ihop dem med en pin-kod. Sedan speglas i princip det som händer på datorns skärm på mobilen. Du kan styra från mobilen med pekskärmen och handkontrollen också, men annars är skillnaden mot en ren skärmspegling av datorn liten, och med tanke på att datorn står på med spelet någonstans i närheten ser jag inte riktigt vilket det stora användningsområdet är.

Men gör du det fungerar Steam Link i stora drag som aviserat, redan nu i sitt betastadium.

Ämnen