https://www.mobil.se/appar/apptips-ta-en-paus-fr-n-mobilberoendet
564814
Thrive

Apptips: Ta en paus från mobilberoendet

Behöver du hjälp att släppa mobilstressen räcker Thrive ut en vänlig hand.

Thrive är en rätt ambitiöst utformad app vars syfte är att hjälpa dig att varva ner och ta kontroll över din mobilanvändning. Detta åstadkommer man på två sätt.

Dels kan du aktivera Thrive Mode på din mobil. Den är då ljudlös och alla aviseringar blockeras, och du kan över huvud taget inte göra någonting med den annat än att titta på den vilsamma animeringen av något som ser ut som en avtagande förmörkelse av en blå sol, om du inte aktivt väljer att lämna Thrive Mode.

Telefonsamtal och sms blockeras också, utom de från av dig valda prioriterade kontakter, men de som försöker nå dig får ett sms-meddelande om att du vegeterar i Thrive Mode, ifall de annars skulle bli oroliga om du inte svarade.
Efteråt kan du ange vad du använde stunden till, om det nu var avslappning eller för att få jobba utan att bli störd av mobilen.

Kan även logga din användning

Det andra sättet är att du kan ge appen tillåtelse att logga användningen av appar du vet med dig att du har lätt att fastna i, till exempel Twitter, Chrome och Youtube. Du kan dessutom sätta ett tak på hur länge du får använda appen per dag. Användningen presenteras i ett cirkeldiagram, och når du taket för en app är den blockerad fram till midnatt samma dag.

Det som särskilt utmärker appen är att man lyckas förmedla dessa funktioner på ett sätt som gör att det känns som appen står på din sida snarare än att agera polis för ditt mobilanvändande.

Ämnen

 • Thrive

  Operativsystem:
  Android
  Version (Android):
  Beta
  Utvecklare:
  Thrive Global
  Pris (Android):
  Gratis
  Betyg
  8/10