https://www.mobil.se/appar/apptips-till-iphone-geographer
564177
Appar
Snabbt geografiquiz

Apptips till Iphone: Geographer

Gissa var du är i världen. En supersimpel idé, men kul!

Idén är inte ny eller originell egentligen. Se en bild från någonstans i världen och gissa var den är tagen. Jag har tidigare sett det på webben med GeoGuessr, men appen Geographer till Iphone fungerar utmärkt som en snabbfix för den som gillar quiz.

Du startar spelet och får en 360-bild tagen någonstans i världen (bildkälla anges inte men man kan nog utgå från att det är Google Maps). Du får fyra förslag på länder, och gissar du rätt får du en ny bild. Du spelar mot high score för antal lyckade gissningar.

Eftersom det hela slumpas är förstås bilderna av högst varierande svårighetsgrad, och det är betydligt lättare att känna igen en svensk badsjö med Trygg Hansa-livboj än att se skillnad på en gata i Mexico eller Honduras, men det är liksom en del av charmen.

Här finns inga möjligheter att spela mot andra eller sociala funktioner, men så är appen också skriven av två svenska gymnasister, och för vad den gör är den snygg, väldesignad och kul, och under testperioden har jag hittills inte fått samma bild två gånger.

Ämnen

 • Geographer

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  2.1
  Utvecklare:
  Albin Lindqvist Grans
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  7/10