Smartare låsskärm

Apptips till Windows: Win Screens

Win Screens ger dig ett sätt att få mer ut av din låsskärm på mobilen. Det fungerar hjälpligt.

Publicerad:

18 maj 2017 - 08:37

Uppdaterad:

18 maj 2017 - 08:37

Win Screens låter dig välja vad du vill ha för bild på din låsskärm och som bakgrund i mobilen. Det är ju i och för sig redan en systemfunktion, men Win Screens tillför även möjligheten att lägga till widgets.

Med Widgets menas här ytterligare information som syns på din låsskärm. Det kan till exempel vara vädret, en humörsindikator, notifieringar, kalenderhändelser och minnesanteckningar.

Förmodligen har du redan klocka och kalendernotifieringar på låsskärmen, och Win Screen tar ingen särskild hänsyn till vad systemet lägger in, så det krävs lite pill för att det ska se snyggt ut och inte ligga text på text på låsskärmen.

Det mesta kräver förresten en hel del pill, för användargränssnittet är verkligen inte intuitivt, och fullt av arga meddelanden som talar om för dig att du gör fel utan att på ett vettigt sätt förklara hur du ska göra rätt. Genväg finns till exempel till att hämta bilder från molnlagring men gör du det får du veta att bilden redan finns där, så det är oklart vad man gör.

Har du tålamod med det minst sagt yxiga användargränssnittet kan du ändå till slut få till en mer användbar låsskärm på mobilen. Och appen är ju gratis så det skadar inte att ge den ett försök.

.

.

 

.