https://www.mobil.se/appar/apptips-youper-din-ai-van-i-natten
566601
Appar
Terapibot

Apptips: Youper - Din AI-vän i natten

En terapeut-bot kanske låter deprimerande, men youper är en rätt glad typ som är bra på att ställa diagnoser.

Man kan tycka att vissa tjänster tillhör de som är absolut minst lämpade för att skötas av artificiell intelligens och botar, och det är de när man verkligen känner att man behöver prata med någon. Men innan vi dömer ut Youper kan vi konstatera att denna AI-drivna virtuella samtalsterapeut kan fylla andra funktioner.

Youper, som är på engelska, består huvudsakligen av ett dialogfönster där du konverserar med AI:n i flervalsfrågor kring hur du känner dig. Youper dialogen har rätt mycket humor utan att bli käck.

Vad konversationen landar i är dels att du kan föra ett slags känslomässig loggbok som du kan gå tillbaka i och se trender över tiden. Dels kan den artificiella intelligensen lägga märke till tendenser till psykisk ohälsa som du kan behöva söka verklig hjälp för. Det kan röra sig om depression, posttraumatiskt stressyndrom eller olika typer av ångestproblem. Detekterar AI:n något av dessa problem kan du dels göra en enkät av det slag du skulle få göra i en verklig vårdsituation för att bedöma hur sannolikt det är att du behöver hjälp, dels lära dig mer om de olika hälsoproblemen.

Den här screeningfunktionen är förmodligen Youpers bästa sida, och det ligger en hel del forskning och psykologikunskap i botens databas. Men den kan också erbjuda hjälp till självhjälp i form av till exempel mindfulnessövningar mot stress. För det finns det dock andra appar som är ännu bättre, till exempel Calm eller Headspace.

Ämnen

 • Youper

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  6.06.009
  Version (Ios):
  6.06.008
  Utvecklare:
  Youper
  Pris (Android):
  Gratis
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  7/10