https://www.mobil.se/appar/hitta-filmen-bland-all-streaming
565399
Apptips: Playpilot

Hitta filmen bland all streaming

Tjänsten Playpilot som hjälper dig att hitta rätt bland alla streamingtjänster finns nu som app.

Ni vet känslan, du blir plötsligt sugen på att se om Game of Thrones, eller ni har kommit överens om en film för TV-soffan, men VAR ÄR DEN? Det vill säga på vilken av alla tjänster som tillhandahåller streaming eller filmuthyrning kan man hitta den?

Playpilot ska hjälpa dig med det problemet. Tjänsten har funnits ett tag i webbversion men finns nu även som app.

Du kan registrera ett konto i Playpilot och då spara dina förhandsval, men till Playpilots förtjänster hör att du även kan gå in som gäst. Oavsett vilket anger du vilka streamingtjänster du prenumererar på och vilka hyr- och gratistjänster som ska vara med i sökningen. Här finns luckor, som till exempel Itunes, men positivt är att även till exempel Svt:s Öppet Arkiv är med.

Playpilot vill gärna också vara platsen du går till om du inte vet vad du ska titta på, med puffar för nya filmer och tv-serier och möjlighet att bläddra efter kategori. Här finns också en social aspekt då du kan följa andra medlemmar och se vad de tittat på.

Har du valt något och har appen för den tjänsten installerad kommer du direkt dit när du klickar på filmen eller serien.

Appen är helt färsk, och jag stör mig på en del detaljer i användargränssnittet, som att man går bakåt genom att trycka på en stor checkbox i stället för att använda bakåtpilen i Android (som ofta i stället slänger ut dig ur appen). Är du Ios-användare gör i ärlighets namn Apples egen app Apple TV ett bättre jobb med samma sak även om du inte skulle ha Apples TV-hårdvara. Men det är alltid trevligt med ett Androidalternativ.

Ämnen