https://www.mobil.se/appar/sa-haller-du-ordning-pa-flyttkartongerna
565766
Appar
Apptest: Bluelounge Quick Peek

Så håller du ordning på flyttkartongerna

Egentligen kan du göra det här själv, men som färdigpackad lösning för att hålla ordning på innehållet i lådor är det faktiskt utmärkt.

För ett par månader sedan flyttade jag och min familj. Förra gången vi flyttade hade vi skrivit på flyttkartongerna ungefär vad de innehöll. Den här gången numrerade vi dem, och i en app hade vi en delad checklista där vi skrev upp mer detaljerat vad kartongerna innehöll och kryssade av allteftersom de packades upp.

Bluelounge Quick Peek tar samma idé som vi hade ytterligare ett steg. Själva den fysiska produkten är egentligen trivial, en samling klisteretiketter, antingen i 32 eller 100-pack. Varje etikett har ett nummer och en QR-kod. Förutom att numrera lådorna med etiketten får du alltså en kod du kan skanna med mobilen.

App plus etikett

Till etiketterna hör förstås en app, som i dagsläget bara fungerar med Ios. I appen lägger du in dina lådor en och en, och du kan ange var någonstans de förvaras. Sedan listar du lådornas innehåll, och det gör du genom att fotografera av dem med appen. Det här är definitivt en förbättring jämfört med vår lösning, “städgrejer” säger ju inte nödvändigtvis om även impregneringsvaxet för skor finns där, men det gör en bild. Du kan komplettera bilden med att ange vad som finns på den, hur många föremål det är av en sort och anteckningar. Textinformationen är värdefull eftersom den är sökbar i appen. Du kan välja själv hur många bilder som hör till en låda, så du kan lägga ambitionsnivån på en nivå du tycker själv är lagom, från en bild på hela innehållet till varje föremål ett och ett.

För delning av informationen mellan flera användare finns dels synkning via Icloud, dels via Dropbox att välja mellan. Du kan också skapa en export av databasen för delning på annat vis.

Köp eller köp och skriv ut själv

Om etiketterna skulle ta slut kan du beställa fler genom appen. Eller kanske ännu smidigare, via in app-köp köpa PDF:er av etiketter som du kan skriva ut själv.

Nackdelen är förstås att det tar betydligt mer tid att packa en flyttkartong om du ska fota av innehållet innan du lägger i det. Ju mer information, desto längre tar det. Lösningen är förmodligen bäst lämpad för lådor där du behöver komma åt innehållet ibland, du har så pass många lådor att det är jobbigt att öppna dem för att leta, och innehållet är mer eller mindre permanent så att inte saker kommer och går ur lådan.

En annan invändning man kan ha mot produkten är att du egentligen kan lösa allt det här själv utan att blanda in Quick Peek. Det finns gott om anteckningsappar där du kan dela anteckningarna med familjemedlemmar, och bifoga bilder för att efterhärma funktionen av Quick Peek. Och själva momentet att skanna QR-koden är ju trivialt, hur svårt är det att leta reda på ett nummer som står på kartongen?

Tilltalande trots allt

Trots det tilltalas jag starkt av Quick Peeks lösning. Appen är konstruerad runt denna enda uppgift som den löser på ett välstrukturerat sätt som gör innehållet lättsökt. Du behöver inte grubbla över hur du bäst organiserar anteckningarna eller bifogar bilder. Det funkar som aviserat, och det har ett stort värde i sig.

Det kan vara värt slantarna du betalar för etiketterna.

Ämnen

 • Quick Peek

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  2.1.1
  Utvecklare:
  Advantus
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  7/10

Välorganiserad

Kan lösas utan produkten