https://www.mobil.se/business/samsungs-lurar-ger-snabbast-surf
556648
Exklusiva siffror

Samsungs lurar ger snabbast surf

När det kommer till nedladdningshastigheter krossar Samsung allt motstånd.

I veckan presenterar Netradar sin senaste sammanställning av Internetkvaliteten för olika mobiler och surfplattor. Mobil Business kan dock redan nu avslöja vilka som erbjuder marknadens snabbaste nedladdningshastigheter. Av de 20 snabbaste telefonerna och plattorna är tio tillverkade av Samsung. För första gången är Samsung Galaxy S5 med på listan - och sparkar därmed ner LG G2 från förstaplatsen.
På den förra listan, vilken kom i februari i år, återfanns iPhone 5S på plats 13, men halkar nu ner till plats 17. Värt att notera är att Samsung Galaxy Note II och Nokia Lumia 920, båda från 2012, därmed slår Apples guldlur. Nu liksom då återfinns flera modeller fån Nokia Lumia-serien i toppskiktet. HTC One, som inte ens fanns med på 20-topplistan i februari, är på plats tio listans bubblare.

Netradar är en tjänst liknande Bredbandskollen, utvecklad av forskare på Institutionen för kommunikations- och nätverksteknik vid Aalto-universitetet i Finland.
Via en app kan användare få ut en mängd information om kvalitén på sina mobila enheter och mobila Internet-förbindelser i närheten.
Till skillnad från Bredbandskollen täcker Netradar alla större, och några mindre, plattformar.  

Källa

Ämnen