Nya uppgifter

Microsoft Surface Pro kommer till Sverige

Surface är en sufplatta som givetvis kör Microsofts nya operativsystem Windows 8. Foto: Microsoft.
Surface-plattan har ett inbyggt stöd på baksidan för att kunna stå upp på ett bord och det kan komma väl till pass tillsammans med skärmskyddet som Microsoft visade samtidigt med plattorna. Foto: Microsoft.
Surface i händerna på Microsofts vd Steve Ballmer under det pressjippot i Los Angeles. Foto: Lifehacker.
Ännu en bild som visar baksidan på Surface, med det inbyggda stödet. Foto: Microsoft.
Vid presskonferensen visades skärmskyddet till Microsoft Surface upp i flera färger. Foto: Microsoft.

Microsoft Surface Pro - företagets surfplatteflaggskepp för Windows 8 - har tidigare bara funnits tillgänglig i USA, Kanada och Kina. Inom ett par månader Surface Pro släppas i 25 nya länder - och Sverige är ett av dessa.

Publicerad Uppdaterad

I mitten av juni förra året visade Microsoft upp sin surfplatta Surface för första gången. Då talades det om att plattan skulle släppas i två versioner - en Arm-version med den lite enklare versionen av Windows 8, som kallas Windows RT, samt en version som drivs med en full version av Windows 8. 

Förutom mjukvaran finns det också skillnader mellan Surface RT och Surface Pro när det gäller hårdvara. Den sistnämnda av dem två är nämligen försedd med en dubbelkärnig Intel Core i5-processor med en klockfrekvens på 1.7GHz, och 4 gigabyte i ram-minne. Plattans minneskapacitet ligger på 64/128 gigabyte.

"Släpps innan slutet av maj"

Pro-plattan har även lagt på sig några extra gram (totaltvikt 907 g) i jämförelse med RT-versionen (totaltvikt 680 g). Pro är dessutom något tjockare - 13,5 millimeter jämfört med 9,4 millimeter (RT-plattan).

Enligt sajten

 

I nuläget finns inga uppgifter om hur mycket Microsoft Surface Pro kan komma att kosta.