https://www.mobil.se/nyheter/15-miljoner-iphone-x-s-lda-s-h-r-l-ngt
564384
Analytikers uppskattning

”15 miljoner Iphone X sålda så här långt”

Enligt analytikern Jun Zhang vid Rosenblatt China Technology ska Apple ha sålt 15 miljoner exemplar av sin flaggskeppstelefon Iphone X vid det här laget. Om uppgifterna stämmer så indikerar de att det går mycket bra för Iphone X.

Analysfirman Rosenblatt höjer sin prognos för antalet levererade Iphone X-enheter under årets sista kvartal, från tidigare 27 miljoner till 30 miljoner. Detta dels till följd av rapporter om att produktionen av telefonen nu kommit igång, då Apple fått bukt med diverse flaskhalsar och tekniska problem, dels till följd av oväntat starka försäljningssiffror. Företagets egen analytiker Jun Zhang hävdar att Apple har sålt 15 miljoner enheter globalt så här långt, varav hela 6 miljoner ska ha sålts under Black Friday. 

Dyraste varianten populärast

Enligt Zhang ska den större 256 GB-modellen sälja långt bättre än den något billigare 64 GB-versionen av telefonen. Det innebär att Apple tjänar riktigt grova pengar och har en mycket stor vinstmarginal på de enheter som säljs. Enligt Zhang ska produktionen nu ligga på tre miljoner enheter i veckan och den förväntas dessutom stiga till fyra miljoner enheter i veckan inom kort. 
Om de uppskattningar som Zhang har gjort stämmer, så är de en indikation på att Apples nya flaggskeppsenhet går mycket bra, trots de initiala uppgifterna om produktionsproblem och farhågorna kring det exceptionellt höga priset. 

Relaterade artiklar