Aftonbladet, Expressen och SAS redo

3000 appar klara för Apple Watch

Det fåtal kunder som idag packar upp sin Apple Watch kan välja mellan 3000 olika appar.

Publicerad Uppdaterad

I Australien har de första kunderna redan fått sina beställda Apple Watch och i USA levereras de första klockorna under dagen idag svensk tid. Sedan ett par timmar tillbaka har Apple också öppnat appbutiken för Apple Watch och den hittar man i appen Apple Watch som levererades med version 8.3 av Ios i Iphone. Här ska det idag finnas 3000 appar att välja mellan och eftersom butiken är öppen kan man se skärmdumpar och därmed dra en liten slutsats om vilka apparna är och hur de fungerar.

Bland svenska appar vi lägger märke till finns de från Aftonbladet, Expressen och SAS. Stora kända appar som Instagram och Twitter finns även här, men Facebook saknas. Bland kategorierna sticker reseappar ut, liksom olika former av tränings- och hälsoappar samt nyhetsappar.

Apple Watch börjar säljas i begränsad upplaga idag i Australien, Frankrike, Hong Kong, Japan, Kanada, Kina, Storbritannien, Tyskland och USA. Framförallt sker dock försäljningen på webben och de flesta som beställt sin klocka där får vänta länge på att få leverans. Den som beställer idag ska kunna få leverans någon gång under juni månad.