Nyheter
https://www.mobil.se/nyheter/360-kameran-du-b-r-om-halsen
564610
CES 2018

360-kameran du bär om halsen

En Samsung-spinoff har gjort en 360-kamera som du kan bära om halsen.

Samsung C-Labs är ett program där vilda idéer får frodas, och kanske göra en karriär på egna ben. Linkflow är ett spinoff-företag från labbet som nu presenterat en 360-kamera du bär om halsen. På bandet finns tre kameror som var och en har ett synfält på 180 grader, och bilderna klipps ihop till en 360-gradersbild. Eller film, tanken är att du ska kunna filma samtidigt som du håller på med någon aktivitet. Vi får anta att man i denna film slipper se sitt eget huvud underifrån.

FITT360-som kameran heter, har även Wifi, och du ska kunna livestreama din film med den. Halsbandet är också vattenskydat enligt icke specificerad IP-klass. Dessutom har den GPS, samt mikrofon och Bluetooth för att kunna fungera som headset (plus att filmerna hade varit tråkiga utan ljud förstås). Batteritiden är dock en begränsning, den klarar av att filma i 90 minuter på en laddning.

Bandet finns i flera storlekar, och ska bli verklighet genom en Kickstarterkampanj som är igång nu och redan har nått sitt finansieringsmål. Som vi vet är det dock inte en garanti för att produkten sedan blir verklighet.

Källa