Mer än bara musiklyssning

Apples Airpods Pro 2 kan få hälsomätning och ny design

Apples kommande Airpods Pro 2 kan komma att göra mer än bara spela upp ljud.

Publicerad Uppdaterad

Apples vanliga Airpods har redan hunnit till sin tredje generation, medan Airpods Pro fortfarande ligger på generation ett. Nya rykten gör dock gällande att Apple planerar att släppa en ny generation av Airpods Pro i höst, eventuellt samtidigt med Iphone 14, och de kan komma att klara av mer än att bara spela upp ljud.

Publikationen Bloomberg rapporterar att Airpods Pro 2 kan komma att innehålla sensorer för hälsomätning för att exempelvis kunna användas tillsammans med träning. Däremot är det inte klart om lurarna ska kunna sköta den uppgiften på egen hand som Samsung Gear IconX för några år sedan, eller om de är tänkta att fungera som ett komplement till exempelvis en Apple Watch.

Läckare påstår dessutom att Airpods Pro 2 kommer att genomgå en del uppgraderingar och förändringar. Bland annat ska den lilla ”pinnen” antingen bli mindre eller försvinna helt vilket skulle resultera i betydligt diskretare lurar. Dessutom ska lurarnas H1-krets, som har bland annat hanterar ljud och brusreducering, uppgraderas till en ny version som bland annat ska ha stöd för ”lossless sound”.