Obekräftat

Allo ser ut att få flera nya funktioner

9to5Google har hittat flera dolda och inaktiverade funktioner i meddelande-appen Allo.

Sajten 9to5Google har upptäckt mängder av funktioner inbäddade i Googles chat-app Allo, funktioner som ännu inte aktiverats.

Publicerad Uppdaterad

Google har gömt undan mängder av funktioner i sin chatt-app Allo som ännu inte aktiverats. Det konstaterar sajten 9to5Google, som synat appen i sömmarna rejält och lyckats aktivera några av funktionerna. Huruvida Google planerar att aktivera funktionerna inom den närmaste tiden eller ens överhuvudtaget är oklart, men många av funktionerna skulle sannolikt vara välkomna tillskott till dagens funktionalitet. 

Snabbselfie-funktion
En av funktionerna man upptäckt är en kamerafunktion för att ta snabba selfies i konversationer. Med funktionen aktiverad tillkommer en kameraikon alldeles till höger om fältet där man matar in texten. När man klickar på kamera-ikonen öppnas frontkameran och man kan med ett tryck ta en bild och skicka den till mottagaren. 

Backup och återställning
9to5Google har även hittat ett slags backup-funktion som inkluderar någon form av återställning. Sannolikt handlar det helt enkelt om att man ska kunna få tillbaka sina meddelanden om telefonen behöver återställas, eller dylikt. Men någon närmare information om funktionen har man inte kunnat plocka fram. Det finns även tecken som tyder på att ett slags inkognito-läge för gruppchattar är på gång. 

Nya stickers
Sist, och kanske också minst, har man funnit mängder av nya så kallade stickers som man kan fästa ovanpå bilder, enligt samma princip som medges av till exempel Snapchat. 
Det är viktigt att poängtera att ingen av funktionerna har aviserats officiellt av Google, utan att det handlar om dold funktionalitet som det är oklart huruvida man kommer att aktivera.

Källa