Klocka för de tuffa äventyren

Amazfit släpper träningsklockan Falcon

Nya klockan Falcon är träningsklockan för dig som inte brukar träna inomhus.

Publicerad Uppdaterad

Elektroniktillverkaren Amazfit har nu lanserat sin senaste smartklocka Falcon, och det är en klocka som är gjord för att tåla tuffa tag. Klockan som väger 64 gram är gjord av TC4-titan och uppges vara helt korrosionsbeständig, och även knapparna är gjorda av titan. 

Den tål till exempel vatten ner till 200 meters djup, och uppfyller kraven för MIL-STD 810G. Eftersom den primärt är gjord för äventyr utomhus har den stöd för sex stycken satellitnavigeringssystem inklusive dubbelbands-GPS. 

Batteriet ligger på 500 mAh vilket enligt Amazfit ska räcka i upp till två veckor vid normalt användande, och ta två timmar att ladda från tomt till fullt.

Klockan har en ständigt påslagen amoled-skärm på 1,28 tum med upplösningen 416x416 pixlar med 326 ppi och en maximal ljusstyrka på 1000 nits. Den har dessutom safirglas som har fått 9 av 10 på Mohs hårdhetsskala för att tåla repor, samt vara behandlad för att det inte ska synas några fingeravtryck.

Som hälso- och träningsklocka har den bland annat pulsmätare, sömn- och stressanalys, samt mätning av blodets syremättnad. Den här informationen kan sedan synkroniseras för att användas med tjänster som Google Fit, Strava, Adidas Running och Apple Health.

Anslutningarna som erbjuds är Wi-Fi 2,4 GHz och Bluetooth 5 BLE, och klockan kan användas med Android 7 och nyare samt Ios 12.0 och nyare.

Det europeiska priser ligger på 500 euro.

Källa