https://www.mobil.se/nyheter/android-far-stod-for-skrollande-skarmdumpar
567043
Nyheter
Google gör en helomvändning

Android får stöd för skrollande skärmdumpar – i framtiden

En talesperson för Google beskrev för ett par veckor sedan konceptet med skrollande skärmdumpar som ”orimligt”, något som det sedan dess tydligen inte längre är.

Skrollande skärmdumpar har varit på tapeten tidigare under våren, men då handlade det om att Android inte skulle få finessen, som är till stor nytta och glädje för många användare. Flera telefontillverkare erbjuder förvisso just den funktionaliteten i sina egna gränssnitt, och det finns tredjepartslösningar att tillgå för den som är i behov av möjligheten att fånga mer än det som syns på skärmen för tillfället. Men det är ju förstås smidigare att ha alla finesser tillgängliga direkt i Android, något som en Google-medarbetare alltså beskrev som ”orimligt” för bara ett par veckor sedan. 

Det är ingenjörschefen David Burke som nu hävdar att Google har lagt till skrollande skärmdumpar på en lista över funktioner som ska tillkomma på sikt. Har utvecklarna bara lite vind i seglen så är det inte omöjligt att funktionaliteten dyker upp med Android R nästa år. När det gäller Android Q så har tåget dessvärre redan gått, men den som väntar på nå't gott får å andra sidan i princip alltid finna sig i att vänta för länge. 

Ämnen