Äntligen!

Android Wear 2.0 till alla enheter i maj

Efter sju sorger och åtminstone två förseningar tycks det till slut vara dags för Google att rulla ut Android Wear 2.0 till de enheter som ännu inte fått uppdateringen.

Publicerad:

21 apr 2017 - 13:47

Uppdaterad:

21 apr 2017 - 13:47

Tanken var att Google skulle släppa den nya versionen av Android Wear – det vill säga Android Wear 2.0 – till kompatibla enheter redan under slutet av förra året. Men efter att man beslutat att putsa lite ytterligare på operativsystemet så försenades utrullningen. Efter det kom uppgifter om en bugg, som ska ha varit orsaken till att det hela försenades ännu en gång. Med undantag för ett fåtal LG-enheter så har merparten av de kompatibla klockrona således ännu inte sett röken av Android Wear 2.0, en uppdatering som innehåller flera stora förbättringar och inte minst gör enheterna mindre beroende av en ansluten smartphone. 

April eller maj som gäller
När Android Wear 2.0 skulle vara aktuellt för de resterande enheter som ännu inte fått uppdateringen har fram till nu varit oklart. Men enligt ett inlägg på Googles egen supportsida är det antingen slutet av den här månaden eller sent i maj som gäller. Bland de enheter som är aktuella för uppdateringen någon gång under den tidsperioden nämns bland annat andra generationens Motor 360, Moto 360 Sport, LG Watch Urbane 2nd Edition och Huawei Watch. Vi får hoppas att Google håller vad man lovat den här gången. 


.

.

 

.