https://www.mobil.se/nyheter/annu-en-gang-nya-uppgifter-om-nokia-9-lanseringen
566445
Nyheter
Nu är det återigen MWC som gäller

Ännu en gång nya uppgifter om Nokia 9-lanseringen

När kommer Nokia 9? Ja, den frågan är det sannolikt få som vet svaret på. Men efter att HMD Globals produktchef Juho Sarvika lag ut en tweet antyder nu flera källor att ett offentliggörande av telefonen dröjer till slutet av februari.

Först var det tänkt att flaggskeppstelefonen Nokia 9 skulle visas upp under hösten 2018. Men då kom uppgifter om att man skjutit fram lanseringen till följd av kameraproblem. Det första budet var att telefonen skulle vara redo att visas upp först i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari i år. Men så kom plötsligt uppgifter om att HMD Global skulle tidigarelägga presentationen, och den rent av skulle kunna ske redan i januari. Nu kommer dock återigen uppgifter om att telefonen försenas till MWC.

Och för att göra det hela maximalt förvirrande så är inte heller det riktigt säkert. Det är produktchefen Juho Sarvika som skrivit på sitt Twitterkonto att man har nyheter att visa upp på MWC. Och efter det har diverse källor kommit med information som tyder på att det kan handla om Nokia 9 Pureview. 

En inbjudan bör annars komma snart

Det förekommer dock fortfarande spridda uppgifter om att januaridatumet ligger fast, och att inbjudningar till lanseringen i så fall ska skickas ut under onsdagsmorgonen. Skulle det inte ske, så sätter vi nog våra pengar på att det är MWC som gäller, trots allt.

Att det har byggts upp enorma förväntningar på enheten råder det knappast något tvivel om, och de bilder som läckt ut på telefonens oortodoxa lösning med fem kameralinser har knappast gjort oss mindre otåliga. Till dess att en officiell lanseringsinbjudan dyker upp i inkorgen så lär vi få finna oss i att uppgifterna om presentationsdatumet skiftar som fjällvädret i mars. 

Annons

Ämnen