Godkänt

Ansökan avslöjar Samsungs nya surfplatta

Tillverkaren har skickat in och fått godkänt en varumärkesregistrering för enheten Tab S Pro.

Publicerad:

10 jul 2015 - 11:48

Uppdaterad:

10 jul 2015 - 11:48

Det har varit tyst om Samsungs serie surfplattor Galaxy Tab S ett par månader. Sist vi hörde om nästa bärbara storskärm var i februari, men nu har en varumärkesregistrering åter väckt nyfikenheten om vart tillverkarens surfplattor ska ta vägen. Ansökan skickades in den 3 juli och patentet gäller än så länge för en enhet med namnet Tab S Pro.

Rykten gör gällande att surfplattan ska ha en Super Amoled-skärm. Vidare detaljer om skärmens storlek och hårdvara finns inte, även om det finns spekulationer kring en skärm på cirka 12 tum. Stämmer ryktet lär upplösningen inte gå under 2K. Det har snart gått ett år sedan Samsung levererade ett flaggskepp inom segmentet för surfplattor så det är hög tid att lansera något nytt för att åter fånga vår uppmärksamhet.

Samsung ryktas dessutom ha en Galaxy Tab S2 på gång. Kinesiska tillståndsmyndigheten Tenaa har nyligen godkänt enheten Samsung Galaxy Tab S2, vilket är den enhet som visas på bilden i den här nyheten.  Både Tab S2 och Tab S Pro sägs bli tunnare än Apples Ipad Air 2 och uppgifter om Tab S2 tyder på att den ska vara 5,2 millimeter tunn samt komma i två varianter. Än så länge har dock inga av dessa uppgifter bekräftats av Samsung. Föregångaren Samsung Galaxy Tab S presenterades i New York i början av sommaren förra året och släpptes i svenska butiker i augusti.

.

.

 

.