https://www.mobil.se/nyheter/anv-ndare-av-windowsmobiler-fick-uppdatering-av-misstag
564820
Nyheter
Fotoappen

Användare av Windowsmobiler fick uppdatering - av misstag

Ett tecken på intresse för Windows 10 Mobile visade sig vara ett rent misstag.

Stackars Windows 10 Mobile-fans. Microsoft gör inte längre någon hemlighet av att systemet saknar framtid. Men hoppet spirar evigt, och när Microsoft skickade ut en uppdatering av appen för bildgalleriet, med en rad nya funktioner, till Windows Insiders uppstod det förväntningar på att Microsoft kanske inte helt slutat utveckla systemet ändå.

Men tyvärr. Nu meddelar Microsoft att uppdateringen var ett misstag, och har skickat ut ännu en uppdatering som tar bort de nya funktionerna och återställer fotoappen till dess tidigare version.

Det som hände var att fotoappen var en uppdatering till datorer med Windows 10, men eftersom det var en universell app gick den ut även till mobiler. Men appen var inte alls optimerad för mobiltelefoner (vilket gör att man kan ifrågasätta hur universella de universella apparna egentligen är) vilket ska ha gjort den uppdaterade fotoappen seg och buggig på mobiler.

Microsoft säger att man enbart tänker skicka ut säkerhetsuppdateringar till Windows 10 Mobile i framtiden. Företaget tros fila på en comeback på mobilmarknaden, men då i form av en telefon byggd på "riktiga" Windows 10, som inte kommer att vara bakåtkompatibel med Windows 10 Mobile.