Trots Apples uppgifter om extra tåligt glas

Användare larmar om lättrepade Iphone 11-telefoner

De nya Iphone-modellerna ska vara rustade med det tåligaste skärmglaset på en smartphone hittills, men användarna verkar inte särskilt imponerade.

Publicerad Uppdaterad

Det har börjat dugga tätt med kommentarer på diverse forum och i sociala medier med vittnesmål om lättrepade Iphone 11-skärmar. Klagomålen från användarna rör samtliga av de nya telefonmodellerna, det vill säga både den LCD-rustade Iphone 11 och de OLED-försedda storasyskonen Iphone 11 Pro och Pro Max. Användarna vittnar om att de fått rejäla repor i skärmarna på sina telefoner, trots att de varit mycket varsamma med dem och inte haft dem i samma fickor som nycklar, mynt eller andra föremål som lätt repar skärmar. Vissa av reporna ska se ut ungefär som fingeravtryck (som dock inte går att torka bort), medan andra repor är av det mer klassiska slaget. En Iphone 11-användare skriver i en kommentar på ett forum att han haft varje generation av Apples telefoner sedan den första modellen släpptes 2007 och att han aldrig upplevt en lika lättrepad skärm. 

Apple har paradoxalt nog puffat rätt rejält för skärmglaset på de nya enheterna som man i samband med lanseringen kallade för ”det starkaste skärmglaset i någon smartphone någonsin”. Det förekommer även flera vittnesmål om missnöjda konsumenter som försökt få sina enheter utbytta i någon av Apples butiker, men fått kalla handen och anklagats för att själva ha orsakat reporna. ”Min Iphone 11 ser värre ut efter en vecka än vad min Iphone 7 gjorde efter tre år” skriver en användare på Apples supportforum. 

Källa