https://www.mobil.se/nyheter/anvandarlarm-nya-pixeltelefonerna-stanger-av-sig-sjalva-slumpmassigt
567045
Nyheter
Mängder av vittnesmål på nätet

Användarlarm: Nya Pixeltelefonerna stänger av sig själva slumpmässigt

Två veckor efter lanseringen av Googles nya Pixel-telefoner 3a och 3a XL så slår nu flera användare larm om att telefonerna inte tycks fungera som de ska.

Google lanserade i samband med sin utvecklarkonferens I/O för ett par veckor sedan två nya versioner av sina Pixel 3-telefoner. Men de nya telefonerna – Pixel 3a och 3a XL, som är ett slags budgetversioner av de ordinarie Pixel 3-telefonerna – har fått allt annat än en smakstart. Både i Googles egna supportforum och på flera andra onlineforum förekommer nu nämligen mängder av vittnesmål från användare vars telefoner stänger av sig plötsligt och oväntat. En fabriksåterställning krävs för att få igång telefonerna när de väl stängts av, något som självfallet är oerhört irriterande och tidskrävande. Problemen återkommer dessutom ofta även efter fabriksåterställningen. 

Google har inte kommenterat saken

Vad som orsakar problemen tycks det i nuläget inte finnas någon tydlig indikation på, och Google har inte kommit med något uttalande om saken ännu. Det finns dock en hel del som talar för att det är Googles mjukvara som är orsaken till problemet, då användare som testat att starta om sina telefoner i säkert läge upplever samma problem. Således kan man sannolikt utesluta buggiga appar. Googles Pixeltelefoner säljs inte i Sverige överhuvudtaget, men man kan förstås importera dem.