Ser ut att bli bönhörda

Användarna fick rösta om förbättring i Pro-versionen av Redmi 7

I en enkät frågade Xiaomis varumärke Redmi vilken förbättring som är viktigast i Pro-versionen av Redmi 7.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har gjort en Honor och kallar nu sin produktserie Redmi för ett separat varumärke skilt från Xiaomi. Precis som Huawei gjorde så för att fortsätta kunna vara ett lågprismärke med Honor samtidigt som moderbolaget blev ett premiummärke är Redmi nu Xiaomis lågprismärke, och deras senaste lanserade telefon Redmi 7 kan bäst beskrivas som en mellanprismodell med budgetprislapp.

Redan nu flaggar Redmi dock för att man har en Pro-version av Redmi 7 på gång, och i en undersökning som när detta skrivs fortfarande pågår fick företagets fans rösta på vilken funktion de helst vill se förbättrad i Pro-versionen jämfört med vanliga Redmi 7. Även om omröstningen inte är avslutad leder alternativet "snabbare processor" tydligt. Stämmer ryktena kommer så också att bli fallet. Redmi 7 Pro sägs bli en av de första mobilerna med den nya Snapdragon 675, till skillnad från Redmi 7 som har Snapdragon 660.

På andraplatsen finns bättre kamera, följt av mer lagring, mer batteri och mer arbetsminne. Bättre vattenskydd och bättre frontkamera verkar vara mindre viktigt bland fansen. Det är inte omöjligt att Redmi har valt kategorierna för att den kommande Redmi 7 Pro innehåller förbättringar på samtliga dessa områden. Vi håller dock för osannolikt att Redmi 7 Pro kan bli IP-klassad för vattentålighet, då det brukar vara svårt att få till i billigare mobiler.

Källa