https://www.mobil.se/nyheter/apple-bekraftar-vissa-ipad-pro-enheter-ar-nagot-bojda
566380
Nyheter
Ser det inte som någon defekt

Apple bekräftar: Vissa Ipad Pro-enheter är något böjda

Efter att flera nyblivna Ipad Pro-ägare vittnat om att deras surfplattor varit lite lätt böjda, så bekräftar nu Apple den saken. Men man hävdar att det inte handlar om någon defekt.

Det har kommit rapporter om böjda Ipad Pro-enheter en tid, och flera användare menar att de till och med fått sina surfplattor med ett något böjt aluminiumchassi direkt ur kartongen. Och nu bekräftar Apple den saken. Det handlar om båda storlekarna av Apples nya Ipad Pro-enheter, som man lanserade under hösten. Och enligt Apple handlar det inte om någon defekt, utan om en bieffekt av nedkylningen av vissa metall- och plastdetaljer på surfplattorna. Det böjda chassit ska inte påverka prestandan eller funktionaliteten överhuvudtaget, och det ska inte heller bli värre med tiden. 

Inget utbytesprogram

Då Apple inte ser det hela som en defekt så har man inte heller dragit igång något utbytesprogram. Man hävdar också att man inte sett någon högre returfrekvens av de nya plattorna än normalt. Problemet med de böjda plattorna har ingen koppling till det stresstest som tidigare genomförts i regi av Youtube-kanalen Jerry Rig Everything, och som visade att de nya versionerna av Apples Ipad Pro kan böjas förhållandevis lätt om man bara tar i. 

Annons