Säljs enbart av Apple och Mophie

Apple börjar sälja tredjepartslösning i stil med Airpower

Laddningsmattan Airpower är utan tvekan ett av Apples största fiaskon någonsin. Men nu har man åtminstone börjat sälja en liknande produkt, om än från tillbehörstillverkaren Mophie.

Publicerad Uppdaterad

Vem kan glömma följetongen Airpower? Ja, om du nu mot all förmodan har gjort det, så kommer här en snabbsammanfattning: Apple aviserade för ett par år sedan att man skulle tillverka en laddningsmatta som medgav att man laddade flera av företagets produkter trådlöst simultant. Namnet på produkten var Airpower, och det finurliga med den var att den skulle kunna identifiera vilken produkt som placerade på den – oavsett var på plattan man lade produkten – och därefter anpassade laddningen.

Men tiden gick och ingen Airpower syntes till. Rykten om att produkten blivit alltför svår att tillverka och att Apple hade tagit sig vatten över huvudet började cirkulera. Och efter att det gått ett helt år och dessutom ytterligare tid utan något livstecken från Airpower så kom till slut beskedet att Apple hade givit upp. Men nu har tillbehörstillverkaren Mophoe tagit fram ett par alternativ till Airpower, som åtminstone i någon mån liknar Apples vision. 

Kan ladda två eller tre enheter

Den ena laddningsplattan har plats för två enheter – till exempel en Iphone och ett par Airpods – och den andra plattan klarar tre produkter, precis som Airpower var tänkt att göra. Den senare är förstås mest intressant, då den medger att man laddar en Iphone, ett par Airpods och en Apple Watch på samma gång. Man kan dock inte placera enheterna var man vill på plattan, utan de har sina respektive utskurna platser. Den maximala laddeffekten för en Iphone ligger på 7,5 watt. Båda laddningsplattorna blir helt exklusiva för Apple och Mophies butiker där de kostar 1 190 respektive 1 590 kronor. 

Källa