https://www.mobil.se/nyheter/apple-drar-in-uppdatering-for-apple-watch-efter-problem
566117
Nyheter
Användare slår larm om enheter som låser sig

Apple drar in uppdatering för Apple Watch efter problem

Apple släppte alldeles nyligen Watch OS 5.1, men har redan dragit in uppdateringen. Detta efter att flera Apple Watch-användare slagit larm om att deras enheter låst sig och inte vill starta.

Det är ännu oklart vad som föranlett problemen med den nya Watch OS-uppdatering som släpptes häromdagen. Apple har inte kommit med något officiellt uttalande kring saken, men har däremot dragit in uppdateringen temporärt, i kölvattnet av att flera användare på bland annat Reddit vittnat om att deras klockor låst sig efter att de gjort uppdateringen. Klockorna fastnar på bilden med Apple-loggan och startar aldrig. Att göra fabriksåterställningar eller att försöka para om enheterna har inte löst problemet.

Oklar omfattning

Det är oklart vilken omfattning problemen har, men det tycks primärt vara användare med den senaste versionen av klockan – det vill säga Apple Watch Series 4 – som har drabbats. Den som plockat hem uppdateringen gör tillsvidare bäst i att inte installera den. Nu återstår det att se om Apple kommer med några uppgifter kring vad som kan tänkas vara orsaken, samt ett datum när en ny version av Watch OS 5.1 kan rullas ut.