Femte landet

Apple Pay lanseras i Kina under 2016

Tim Cook lär dra på smilbanden i dag. Nu är det nämligen klart att Apples mobila betaltjänst kommer till jättemarknaden Kina under 2016.

Publicerad Uppdaterad

Apple har precis gått ut med att man ingår partnerskap med China UnionPay, vilket är en sammanslutning som kontrollerar hela Kinas bankkortindustri.

Med det nya avtalet i ryggen gör sig Apple redo för att sjösätta sin mobila betaltjänst i landet "så snart som i början av 2016", skriver The Verge.

Enligt Applechefen Eddy Cue kommer tjänsten att fungera med femton av landets största banker, och nu väntar tester och diverse certifieringar innan Apple Pay är redo  att släppas i Kina.

Det har tidigare rapporterats att Apple siktade på att ha Pay igång innan det kinesiska nyåret, som firas den 8 februari, men i nuläget är det oklart om man kommer att hinna det.

Kina blir det femte landet som Apple Pay lanseras i. Tjänsten finns sedan tidigare i USA, Storbritannien, Kanada och Australien.

Apple Pay kommer dock stå inför hård konkurrens från etablerade betaltjänster som redan finns i Kina, bland annat Alibabas AliPay och WeChat från nätportalen Tencent.

Källa