Hett rykte

"Apple släpper Retina-Ipad Mini i år"

Apple planerar att uppdatera sin populära sjutummare Ipad Mini med en retinaskärm - och släppa den redan i år, hävdar Wall Street Journal.

Publicerad Uppdaterad

Det vari s slutet av oktober förra året som Apple lanserade sjutumssurfplattan Ipad Mini. Plattan fick snabbt utstå kritik för sin relativt låga skärmupplösning på 1024 gånger 768 bildpunkter.  Detta ställdes till exempel mot rivalen Nexus 7, med en upplösning på 800 gånger 1280 bildpunkter.

Tillverkningen av Ipad Mini hade knappt kommit igång innan det dök upp rykten om att Apple planerar att utrusta nästa generation av miniplattan med en så kallad retinaskärm. Sedan dess har vi sett en strid ström av rykten om att Ipad Mini 2 ska få en högupplöst skärm.

Skärm från konkurrenten Samsung

Nu rapporterar Wall Street Journal (WSJ) att Apples leverantörer gör sig beredda på att släppa en uppdaterad miniplatta med retinaskärm under årets fjärde kvartal, vilket sammanfaller med den viktiga julhandeln. Man kan även se detta som ett svar på Google och Asus uppdatering av sin populära Nexus 7-platta,  där en de stora nyheterna är en skärm med full hd-upplösning.

WSJ skriver att det är tre företag som ska förse Apple med skärmpaneler till den kommande Ipad Mini 2: Sharp, LG och storkonkurrenten Samsung. 

Enligt tidningen källor ska Apple från början ha planerat att bara använda skärmar på LG och Sharp, men ändrade sig sedan för att kunna försäkra sig om att det finns tillräckligt många enheter för att kunna möta efterfrågan.

Ett annat rykte om Ipad Mini 2 är att Apple överväger att släppa en platta med större utbud av färgade skal. Sedan tidigare finns Ipad Mini endast i svartt och vitt.

Källa